Világhírnév felé tart a Kiséri Állatorvosi Rendelő

Betegturizmus, a szó nemes értelmében az, ami dr. Dobos András szentesi és budapesti szemészeti és kisállat rendelője, valamint a rendelőket üzemeltető teamek munkája által megvalósul napjainkban. A tulajdonos számára fontos, hogy ott legyenek kutatási eredményeik a világ legjelentősebb szemészeti kongresszusain, a saját szervezésű nemzetközi szemészeti konferenciát ebben az évben Budapesten rendezték, jövőre pedig ismét szentesi helyszínben gondolkodnak.

A bemutatkozások, prezentációk, a kutatások eredményeinek kommunikációja rendkívüli népszerűséget hoz a rendelők számára, a szentesi rendelőt rendszeresen olyan távolságokról, mint Finnországból, Amerikából, Ausztriából is felkeresik a gazdik, beteg kis kedvenceikkel. Ilyen alkalmakkor – figyelemmel a kezelés időtartamára – több napot is eltöltenek városunkban. Ám nem csak ők, a közelebbi országokból érkező paciensek is.
Melyek voltak a közelmúltban azok a nemzetközi rendezvények, ahol sikerült bemutatkozniuk? – tudakoltam a doktor úrtól.
– Két éven belül két földrészre sikerült Szentes jó hírnevét elvinnünk. Tavaly Kolumbiában a szemészeti világkongresszuson, három poszteren tudtuk szemléltetni szemészeti kutatásaink eredményeit. Ezt a meghatározó jelenlétet múltuk felül az idén, amikor teamünk a koppenhágai világrendezvényre öt poszterrel érkezett. Sikerült tovább mélyíteni a szakmai érdeklődést a mindennapi munkánk iránt, ezzel magyarázható, hogy nőtt a külföldi országokból érkező pacienseink száma, de az általunk szervezett nemzetközi szemészeti konferencián részt vevő állatorvosok és előadók körét is egyre bővíthetjük. Már eddig is több mint százötven kolléga érkezett konferenciánkra a világ, különböző országaiból, ami nagy megtiszteltetés a számunkra. Ebben a megbecsülésben tükröződik vissza munkánk alapossága, az a megszállottság, amivel e szakterület állandó kutatásait fejleszteni igyekszünk.

Dr. Dobos András, Bódi Sylvi Zsombival és dr. Pengő Boglárka.

Ám ahogy a Facebook bejegyzéseket nézem, nem csak a rendelők szakmai színvonala beszél önmagáért, az a vendéglátás is, amiben a távolról érkező kis betegek gazdái részesülnek. Figyelemre méltó pl. Bódi Sylvi, a közismert celeb bejegyzése, aki Zsombi cicájával mindkét rendelőt felkereste. Ezt írja: „Zsombi végre a legjobb kezekbe került! Nagyon profi helyen voltam, én még ilyet nem is láttam. Nagyon komoly gépek és műszerek, vérprofi, kedves orvosok, emberséges hozzáállás.
A vizsgálatok után átbeszéltük a dolgot és Zsombi szemeit rögtön meg is operálták. Ez egy gyors műtét volt, amelyet 820 nanométeres szupra lézerrel végeztek. Ez alatt én kint pityeregtem, mert nagyon erős lelkiismeret furdalást éreztem amiatt, hogy nem hoztam el hamarabb ide Zsombit…” „A doki maga egy csoda, egy hatalmas tudású, csupa szív-lélek ember. Barátságos, családias környezetben harapnivalóval fogadja a messziről érkezett vendégeit, amit a tündéri felesége készít el. Sajttál, házikolbász és májas, üdítő, kávé, pálinka, amit akarsz…”
Ott jártamkor is pörög az élet a szentesi rendelőben, dr. Pengő Boglárka műtéteket végez, a doktor úr pedig Kolozsvárra az egyetemre készül, ahol rendszeres előadó.
Dömsödi Teréz

Megjelent http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41371  online lapszámunk 1. oldalán.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.