Könyvajánló az egészség jegyében

A hosszú, szép, napsütéses, meleg ősz után beköszönt a hideg, esős, influenzás évszak. Sokunk számára jó hír, hogy most jött ki frissen a nyomdából Szabó György: Gyuri bácsi 2018-as egészségnaptára, melyben gyógynövényes tanácsokat ad egész évre. Ahogy már megszokhattuk, egy komplex egészségvédő rendszert kapunk ilyenkor: már csak használnunk kell, hétről hétre, napról napra.

A bükki füvesember idén minden hónapban egy-egy fontos betegséget állít fókuszba, és bemutatja az 5 legjobb gyógynövényt, ami az adott probléma megelőzésében és kezelésében segítségünkre lehet. Így abból a különleges népgyógyászati tudásból, amit Gyuri bácsi több évtized alatt halmozott fel, most mi is részesülhetünk.
Minden hónapban ajánl keverékteát is a bükki füvesember, mivel saját receptjeiben is használja azt a régi népgyógyászati tapasztalatot, hogy ha összekeverjük az azonos célra használandó gyógynövényeket, hatásuk megsokszorozódik.
A gyönyörű fotókkal ellátott naptárban a képek egy része a bükki füvesember legendás Gyógynövénykertjében készült, melyben már több mint százféle növény terem.
Gyuri bácsi sokat hangoztatott alapelve, hogy személyes felelősségünk, sőt, kötelességünk saját egészségünkkel foglalkozni.
Kovács József természetgyógyász Gyógyítások a méhészet termékeivel – Ősi magyar gyógymódok
Ez a kötet rövid kézikönyv mindenki számára, aki szeretné a méhészet termékeit gyógyítás céljára, egészsége javítására, a hosszabb élet elérésére alkalmazni.
Ősidők óta a mézet széleskörűen használták táplálékként és gyógyítás céljából Magyarországon is. Erről tanúskodnak a régi kéziratok és feljegyzések, nyomtatott füveskönyvek, receptes füzetek.
Őseink gyógyító hatást tulajdonítottak nemcsak a méznek, ismerték a viaszt, a virágport (a méhkenyeret), a méhszurkot (a propoliszt), a méhpempőt, a méhmérget. Tudták, hogy a méhkaptárak közelében a virágnektárral dúsított levegő is gyógyít.
A mai orvostudomány megerősítette azt a tényt, hogy a méz nagyszerű konzerváló, fertőtlenítő és penészgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A kötet nem csak az öngyógyításról szól, de felhasználva egyes receptjeit, otthoni körülmények között javíthatnak egészségi állapotukon, fel tudják venni a harcot a különböző betegségekkel.
Lantos Eszter

Egy hozzászólás “Könyvajánló az egészség jegyében” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41371 szerkesztett lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.