Európai Kereskedelem Napja – Elismerést kaptak a COOP vezetői

Budapest, 2017. november 8. – Rangos elismeréseket kaptak tegnap az Európai Kereskedelem Napja alkalmából a COOP Gazdasági Csoport dolgozói. Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett szakmai esemény mára a kereskedelem ünnepévé vált, ahol minden évben elismerik a kereskedelem legkiválóbb dolgozóit. A rendezvényen elhangzott: több éve tartó kedvező lendület után idén is bővül a kereskedelem, ez évben a szektor forgalma elérheti a 10 ezer milliárdos álomhatárt. Az eseményen sok szó esett az ágazat legégetőbb problémájáról, a munkaerő-hiányról is, amely a szereplők kivétel nélkül mindegyikét kedvezőtlenül érinti. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója, Tóth Géza szerint a probléma az országon belül, például a kistelepüléseken is eltérően jelentkezik.

Kiemelkedő elismeréseket kaptak a COOP Gazdasági Csoport dolgozói abból az alkalomból, hogy idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Európai Kereskedelem Napját, a kereskedelmi szektor legjelentősebb ünnepét. Az esemény minden évben a kereskedelmet állítja a fókuszba, ahol hagyományosan rangos szakmai elismerésekkel díjazzák az ágazatban dolgozó munkavállalókat. Így Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át Szurovcsják Ilona, a SZABOLCS-COOP Zrt. vezérigazgatója, valamint Makó Albert, a POLGÁR ÉS CSEGE COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója. A rendezvényen átadott Magyar Kereskedelemért Nagydíjat Szabó Csaba Ferencné, a COOP Szolnok Zrt. 621-es debreceni szupermarketjének boltvezetője, Sáfár Lászlóné, a Mecsek Füszért Zrt. 4-es móri szupermarketjének boltvezetője, valamint Gógné Nagy Katalin, a HUNOR COOP Zrt. 157-es, szentesi Kála Szupermarketjének boltvezetője érdemelte ki. Előbbi elismerés a kereskedelem legrangosabb díja, utóbbi értékét pedig az adja, hogy azt a boltokban dolgozó kétkezi feladatokat kiválóan végző munkatársak kaphatják meg.

Európai Kereskedelem Napja ünnepség Budapesten.

Gógné Nagy Katalin hosszú évek óta kiemelkedő munkát végez az általa irányított szupermarketben. A HUNOR COOP Zrt. szentesi Kála áruháza a társaság egyik zászlóshajója, amely vezetése alatt folyamatosan élen jár a forgalomban. Nagy szakmai tapasztalatával több bolt megnyitásánál és azok sikeres elindításában mentorként volt jelen – mondta Mészáros Zoltán, a HUNOR COOP Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A kereskedelem munkája jóval több, mint áruk mozgatása, a szektornak nemzetgazdasági, üzemgazdasági, és nem utolsósorban társadalmi értelemben is komoly jelentősége van – jelentette ki az eseményen Krisán László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Kereskedelmi Tagozatának elnöke a rendezvényen megtartott beszédében hozzátette: a kereskedelem közel 4-5 éve felfelé tartó trendje idén is folytatódhat, és a karácsonyi forgalom is kedvezőnek ígérkezik. Ezzel 2017-ben a hazai kereskedelem forgalma elérheti a 10 ezer milliárd forintos álomhatárt.

Balról Mészáros Zoltán a HUNOR COOP ZRT vezérigazgatója.

Krisán László szerint a kereskedelem emiatt, valamint az ebből fakadó adó- és járulékbefizetései miatt is megérdemli a kiemelt figyelmet, amelyről az Európai Kereskedelem Napja is szól. A szakember szólt ugyanakkor a szektort érintő problémákról is, elsősorban a munkaerő-hiány kérdéséről. Ma Magyarországon mintegy 30 ezer munkavállaló hiányzik a kereskedelemből – jelentette ki a VOSZ Kereskedelmi Tagozatának elnöke.

Széles Anikó
SKY Marketing Communications

 Kép fenn: balról Lepsényi-István_-Gógné-Nagy-Katalin_-Dávid-Ferenc-a-VOSZ-főtitkára_-Krisán-László.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.