Ismét Közéleti kávéház Szentesen – Rajt november 8-án!

2005. tavaszán dr. Dobos András kezdeményezésére, Horvát Zoltán cukrászdájában, a Petőfi cukrászdában kezdődött a Közéleti kávéház. A program célja az volt, hogy a város neves személyiségeit – politika mentes  – beszélgetés formájában hozza közelebb a hallgatósághoz. Az első vendég Szirbik Imre polgármester volt, ő dr. Tóth Gyula állatorvos, vízilabda mesteredzőt jelölte meg, így ő lett a második vendég. Dr. Tóth Gyula dr. Csíky László orvos-szobrász részére adta át a stafétát, s így tovább…

A beszélgetés sorozat – üdítő, sütemény, kávé, tea mellett – egészen a létesítmény teljes bezárásáig, azaz 2008. nyaráig tartott. Az egykori szervezők most úgy döntöttek, hogy az  épület felújított részében (Petőfi Cafe) újraindítják a rendezvényt, s már ki is tűzték az első dátumot november 8-án szerdára.

-Negyvennél is több ilyen összejövetelünk volt annak idején – emlékezett vissza dr. Dobos András állatorvos prof., a Kiséri Állatorvosi Rendelő tulajdonosa, aki az újonnan induló közéleti kávéház moderátora lesz. Első vendégük a házigazda Szentesi Séf Kft. ügyvezetője, Dömsödi Imre. A mesterszakács műkedvelő festő, Bíró Jenő alföldi, impresszionista festő, az Alföldi Szalon alapító tagja, egykori tanítványa. Jenő bácsira emlékezve, műveiből a rendezvény idejére kiállítást rendeznek. Egy különleges bejelentésre is sor kerül majd, kíváncsian várjuk!

Az érdeklődő közönséget 18 órára hívják a szervezők.

Archív fotó és szöveg: Dömsödi Teréz

(Fotó 2007. okt. 4. Kiséri napok, Közéleti kávéház dr. Andrikó Ferenccel.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.