Két alkotó, két látásmód

A Tokácsli Galériában október 5-én nyílt meg Csák László csongrádi képzőművész és Tofán Sándor szentesi fotós közös kiállítása.

A két alkotó a hétköznapi életben nagyon hasonló pályát tudhat maga mögött, közös vonás a zene szeretete és művelése. Tofán Sándor csodálatos szentesi fotóit Majos Anna grafikus ajánlotta a közönség figyelmébe (felvételünkön Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/visszavar/?fref=ts). Csák László festészete egészen egyedi és különleges látásmódról árulkodik. A kiállítást megnyitó Kecskés László a görög mitológiából vett példát az emlékezés és felejtés kettősségére. Mindkét alkotó egy-egy pillanatot örökít meg, amely később már nincs ugyanúgy. Lehet rá emlékezni, vagy a feledés homályába merülhet. Ám a külső szemlélő a képek által rögzített pillanatokat fogja megőrizni, azokra fog visszaemlékezni.

A kiállítások közönsége.

Mindkét alkotó szívesen választja a minket körülvevő természeti táj egyedi szépségeinek megmutatását. Csák László több féle technikát alkalmaz több féle formában. A csongrádi Holt-Tisza, az Aranysziget világából hozza saját élményeit, figyelembe véve azt, hogy a valóság arányai mindig mások, mint a művészeté. Az élményei megjelenítéséhez fontos muníciót kapott Stéhlik Lajos festőművész tanárától, vagy a csongrádi Kreatív Műhely által is a Csongrádi Művésztelepen.

A kiállítás október 28-ig délelőtt 9.00 – 13.00, délután 15.00 – 17.00 óráig látogatható.

Kép és szöveg: dt.

Tofán Sándor fotói között.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.