PTSZ kiképzés

A PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi műszaki gépkezelői tanfolyam keretében szárazföldi vezetési gyakorlat vette kezdetét az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 1-es számú gyakorlóterén.

A lánctalpas úszógépkocsi egy különleges, lánctalpas jármű, amely fokozott terepjáró és úszó képességekkel rendelkezik. A Magyar Honvédségnél leginkább katasztrófavédelmi feladatokra alkalmazzák terepjáró képessége, valamint a szárazföldön 5 tonna, vízen 10 tonna teherbírású szállítókapacitása miatt. Harcászati szempontból rendeltetése, hogy folyóakadályok leküzdésekor lövegeket, kerekes és lánctalpas tüzérségi vontatókat, pácélozott szállítójárműveket, gépkocsikat és katonákat szállítsanak rajta.

A nyolc hetes PTSZ kiképzés első felében a résztvevők elsajátították az eszköz kezeléséhez szükséges elméleti tudást, jelenleg pedig az 1-es számú gyakorlótéren gyakorolják be a vezetést és a manőverezést. Október 9-én kezdik a vízi vezetést a tiszai vízi gyakorlótéren, majd a tanfolyam befejeztével, október 26-án tesznek osztályba soroló vizsgát és válnak szakképzett műszaki gépkezelővé.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna szds.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.