Kicsi a bors, de erősen dobol… Álmos tehetsége utat tör magának

8 éves, szőke hajú, kék szemű fiú Álmos, a Kiss Bálint Református Általános Iskola 2 b. osztály tanulója, ahol Évike és Iduka néni terelgeti a tanulás útvesztőiben. Igazi kis csibész, hatalmas tudásvággyal.

4 évesen kapta első játék dob felszerelését karácsonyra, amit néhány nap után tönkre vert. Előtte már mindenen dobolt, amin lehetett, lábasokon, széken, puffokon, a dobverő helyett színes ceruzákkal teremtett hangokat. Az óvodában dobozokon verte a ritmust, szórakoztatva a csoporttársait.
Az természetes volt, hogy amint lehetett, beíratták a zene oviba, s azután következett a szolfézs.
Lelkesedése nem hagyott alább, így természetes lett volna, hogy zeneiskolába járjon, de ezzel nem volt szerencséje. Egyszer azért nem, mert csak zene ovis volt, utána mert nem tudott kottát olvasni, majd pedig hely hiányra hivatkoztak.
Így maradt az otthoni dobolás, az internet segítsége, s a zenehallgatás a Youtubon, az itt hallottak leutánzása. Autodidakta módon képezte magát Álmos. Szülei segítségével elérte, hogy egy tehetséges zenész foglalkozik heti egy órát a kisfiúval, tanítja, aki csak gyakorol, gyakorol és gyakorol.
5 évesen akusztikus dobot kapott szüleitől karácsonyra, majd 7 évesen elektromos dobfelszerelést a szükséges kiegészítőkkel.
Tehetsége egyre inkább utat tör magának. Még 6 éves sem volt, amikor a Rockin Rockcats hatvani zenekart hallgatta állandóan, s utánozta le dobosukat Rockin Teddy-t, aki máig támogatja a tehetsége kibontakozásában. Ennek az lett a vége, hogy koncertjükön, ismerve a kisfiú dob szeretetét, tehetségét, megengedték, hogy beálljon dobolni. Nagy csodálkozásukra Álmos hibátlanul játszott könnyebb és nehezebb számokat egyaránt. Azóta már meg is hívják a koncertjeikre vendégként, s a kis dobos palánta csak játszik, élvezi a zenét.

A dobok mögött érzi jól magát.

Érdekes volt a találkozása a Tom White and the Mad Circus zenekarral Szarvason, szintén egy koncerten. CD-t szeretett volna venni, közben felismerték, mert a kis srác híre zenész körökben terjedni kezdett, s beállították először egy szám erejéig, de azután több lett belőle, mert tökéletesen játszott minden számot – ezzel ismerték el tehetségét.
A Mystery Gang nemzetközi ismertségnek örvendő zenekar – koncertjén autogramot akart kérni-, megismerték így egyenes út vezetett az együttes dob felszereléséhez, ütős hangszereihez. A bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy meghívta az együttes a legújabb klipjébe szerepelni. S mindez nem volt elég, a zenekar vezetője, Egri Péter az „A38-s hajó”-ra is hívta vendégszerepelni. Ez az alkalom egyik lemez bemutató koncertjük volt.
Ma már vendégszereplőként hívják a koncertekre, ahol a 8 éves kisfiú neve is fel van tüntetve a plakátokon. Természetesen csak hétvégéken megy, mert mindez nem mehet a tanulás rovására, s a vasárnapok szigorúan a pihenésé, Álmos megjegyzi közben, meg a gyakorlásé.
Több kiváló zenetanár felajánlotta, hogy magán zeneiskolájukba bármikor örömmel felveszik, foglalkoznak a kiemelkedő tehetségű kisfiúval, de sajnos nem a megyében. Ő helyben szeretett volna zeneiskolás lenni, de minden nem sikerülhet neki sem.
Zenei szakemberek őstehetségnek tartják Álmost, aki nagyon sokra viheti még az életben, városunk egyik büszkesége lehet, ha már nem az.
A Madách Színház 2018 őszén Szirtes Tamás rendezésében bemutatja a Rocksuli musicalt. Tehetség válogatóján Álmos sikerrel vette az eddigi akadályokat a kb. 100 dobos között. Az eredményre azonban még várni kell.
Egy átlagosnak kinéző kisfiú, különleges névvel és különleges tehetséggel, én biztos vagyok benne sokat fogunk még róla hallani.
Kitartást, sok sikert Álmos!

füredi zsuzsa

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41366 online lapszámunk 3. oldalán. Katt a linkre és Mentés!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.