Gyermekek Világnapjára Szentesen

1954. óta az UNICEF kezdeményezésére ünnep a Gyermekek Világnapja. Az ide ünnepségre szeptember 29-én került sor az ifjúsági házban, immár 20. alkalommal a Léhi Gábor által alapított Árpád Szabadidős Sportklub tartott megemlékező gálaestet.

A rendezvényen résztvevő fellépő gyermekeket, szülőket, pedagógusokat és vendégeket Szirbik Imre polgármester is köszöntötte. Szólt arról, hogy ez az ünnep a szolidaritás jegyében arra figyelmezteti a világ szebbik felén élőket, hogy együttérzéssel gondoljanak azokra a gyermekekre, akik számára a világ másik felén nem adatik meg, hogy családjukkal békében és biztonságban, jólétben élhessenek. A szeptember 20. ünnep ezért más, keményebb, mint a májusi Gyermeknap üzenete, fogalmazott.

Hanti Vilmos úr szólt a megjelentekhez.

Hanti Vilmos, a Magyarországi Gyermekbarátok Szövetségének elnöke, jelenlétével megtisztelte a szentesi rendezvényt, s először is Léhi Gábornak köszönte meg a két évtizedes szervező munkáját. Majd örömmel jegyezte meg, hogy szép és rendezett város Szentes, ahol olyan gyermekek élnek, akik gondolnak a segítségre szoruló társaikra, hiszen nekik ajándékozzák ezt a délutánt.
Az ünneplőket Kovács János, a Művelődési, Oktatási és Sportbizottság elnöke is köszöntötte, aki megköszönte a felnőtteknek, hogy lehetővé tették a gyermekek számára a közös megemlékezést.

Az újszentesi kisiskolások.

Elsőként a Koszta József Általános Iskola és a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola tanulói mutatták be Pillangótánc c. műsorukat. A Rákóczi Utcai Óvodából a Süni csoport sportolásra biztatta a többieket, majd a Szent Anna Utcai Óvodások következtek. A méhecske rádió a huncut tavaszról, a méhek és a mackók párbeszédéről tudósított. Fellépett továbbá a Deák Ferenc Általános Iskola kis kórusa népdalcsokorral. A Temes megyei Újszentesről is eljöttek a magyar tagozatos kisdiákok, népi játékokat adtak elő. A gála program a Csicsergő és a Margaréta Citerazenekar műsorával, majd mécsesgyújtással zárult.
Ezt követően a résztvevők a ligetben koszorút helyeztek el a gyermekbarátok emlékkövénél.

Kép és szöveg: dt.

A mackók és a méhecskék.

(A képek rákattintással nagyíthatók! További képek Facebook oldalunkon!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.