BMK-130 M vontató motorcsónak kiképzés

Megkezdték a gyakorlati foglalkozásokat a BMK- 130 M vontató motorcsónak kezelők kiképzésén résztvevők az MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tiszai vízi gyakorlóterén.

A felkészítésen az MH Altiszti Akadémia szervezésében, a saját és az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred újonc gépkezelőit oktatják a műszaki ezred szakképzett kiképzői a híd- és kompátkelőhelyek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen tolóhajók kezelésére. Ezek a hajók a vízre tett PMP hídelemek mozgatására, a komp- és hídátkelőhelyek gépesítésére szolgálnak.

A hathetes kiképzésen résztvevők az elméleti tudás mellett megtanulják a hajók vízre tételének, vízből való kivételének mozzanatait, továbbá megszerzik az alap vízijártassághoz szükséges gyakorlati tudást. A vízen való manőverek elsajátítása érdekében a vízi vezetési pályán gyakorolják be a vezetéshez szükséges fogásokat, melyek sok gyakorlás után vállnak csak rutinná.

A kiképzés célja, hogy a teljes tananyagból október 12-én sikeres vizsgát tegyenek, melyet követően szakképzett BMK kezelőként helytálljanak a Magyar Honvédség hídépítési feladataiban.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna szds.
kommunikációs tiszt

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.