Sebők Erika ápolónő egészségügyi szakdolgozó kategóriában került a Richter Aranyanyu Díj döntősei közé

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók – a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író – valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választották ki a döntősöket. A nagyközönség is hozzásegíthet egy-egy kiváló nőt ahhoz, hogy átvegye a nők elismerésének jelképévé vált díjat. Szeptember 25-én elindult a közönségszavazás a www.aranyanyu.hu/dij oldalon.

Richter Aranyanyu Díjra idén is több száz jelölés érkezett, melyekből kategóriánként négy, tehát összesen 16 döntőst választott ki a zsűri: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő.

Minden döntősről kisfilm készült, ezeket a www.aranyanyu.hu/dij oldalon lehet megtekinteni és itt lehet leadni a kedvencekre a szavazatokat is. Mint minden évben idén is kiosztanak kategóriánként egy-egy közönségdíjat a zsűri díjai mellett.

2017-ben a szavazás szeptember 25-én indult és november 5-e éjfélig tart. A szavazás e-mailcím alapú, egy e-mailcímről kategóriánként egy szavazatot lehet leadni az orvosnőkre, pedagógusokra, egészségügyi szakdolgozókra és a szociális területen dolgozó nőkre.

A nagyközönség november 16-án, a díjátadó gálán tudja meg, ki lesz 2017-ben a zsűri és a közönség 4-4 díjazottja, ők a Richter Aranyanyu Díj mellé 200 000 forintos pénzjutalomban is részesülnek. Idén is különdíjat ad át a Ridikül Magazin, így újra 9 Aranyanyu örülhet majd a kitüntető elismerésnek.​​​

Sebők Erika

Tízezrek töltekeznek Erika írásaiból, az ápolónő példaképpé lett kollégái számára

Erika közel harminc éve ápolónő  Szentesen a Dr. Bugyi István Kórházban, beváltva ezzel tízévesen tett ígéretét. Kislány korában édesanyja és ő sokáig ápolták a szomszédjukban élő idős bácsit, aki egyfajta pótnagypapa szerepet töltött be életükben. Halála előtti este megígértette Erikával, hogy emberek segítésével fog foglalkozni, hiszen erre született. A tisztalelkű, alázatos, pozitív szemléletű ápolónő ritkán hagyja el a kisvárost, a kórházat pedig második otthonának tekinti. A belgyógyászaton mindenkihez van egy kedves szava, ő az, aki az utolsó útjukra indulók kezét fogja, hogy ne legyenek egyedül. Erika szerette volna, ha mások is betekinthetnek az ápolónők nehéz, gyakran emberpróbáló, mégis csodálatos életébe, ezért elkezdte írni az Ápolónő blogot. Álmában sem hitte volna, mit indít el, a szakma emberi oldalára rámutató, hol humoros, hol megható történeteket ma már több tízezren olvassák. Az ápolói hivatás népszerűsítése a blogon keresztül misszióvá nőtt, Erika számos levelet kap azoktól, akik neki köszönhetően választották az ápolói pályát. Nagyobb elismerés pedig mi lehetne más, minthogy lánya is beállt a csatasorba, ő is a betegek segítését választotta édesanyja nyomdokaiba lépve.

Sebők Erika kisfilmje: https://youtu.be/rM1nK-XH6U4

Pál Ildikó

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.