Jubileumi rendezvények a Kisérben

Szentes város Kisér városrészében 1987-ben, ezelőtt három évtizeddel már megrendezték a Kiséri Napokat, akkor a programokban a sport is szerepet kapott. Majd a rendszerváltás éveiben hosszabb szünet következett, a rendezvényt szervező HNF IV. kerületi szervezete is megszűnőben volt.

 
Az 1987-es év azért is kiemelkedővé vált a társadalmi szervezet életében, mert megnyerte a városrész a “Tiszta, virágos Szentesért” versenyt, és az elsőséggel járó 500 ezer forintot, amit a városrész további szépítésére fordíthattak.
Ezért az eredményért is jelentős munkát végzett Dömsödi Mihály és Dömsödi Teréz, akik a Kiséri Napokat 1997-ben újraindították, és gondozták, folyamatosan megszervezték, egészen 2013-ig úgy, hogy 15 évvel ezelőtt a rendezvény lehetőségeinek gyarapítása érdekében megalapították a Mosolygósabb Régióért Egyesületet. Így több segítő, közreműködő bevonására nyílt meg a lehetőség. Ahogy 2007-ben, az idén is, a civil szervezet a rendezvény szervezője.
 
A Kiséri Napok első emblémáját Dömsödi Mihály tervezte és a szentesi nyomda készítette, a második Berkecz István festőművész, grafikus munkája. Az embléma ihletője az Árpád utca elején a 2000-es évek kezdetén még meglévő régi kis parasztház volt. (Ma már teljesen új épület áll a helyén.)
 
Tisztelettel megemlékezünk az idén arról is, hogy a Bánomháti temető dombja köré 150 éve temetkeztek először, és ugyanebben az évben állíttatták az alsópárti és kiséri hívek az állatok kihajtási helyén a Szent Vendelt ábrázoló szobrot. 25 éve áll a Huszár emlékmű a temetőben, a második világháború tragikus helyi eseményére emlékeztetve, amikor az egykori védgyűrű déli részén a 2. Ukrán Front 18. harckocsi hadtestének előrenyomulása során 18 katona halt hősi halált. Őket ebben a temetőben temették tömegsírba a lakosok.
 
Az idei programokra hívunk, várunk minden kedves kiséri és szentesi barátunkat szeretettel.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.