Igazán jobb velük a világ

„Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni,
ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni,
gyere mellettem, és légy a barátom!„

Bánfiné Szőke Erika szavait idézem, aki a Szentesi EFI Boldogságklub vezetője. Augusztus 17-én szerda délután 5 órakor találkoztak a Boldogságklub tagjai, nem zavarta őket a forróság sem, mert ünnepelni jöttek a Dózsa – házba.
Grófné Czene Anikó, a Kiskunfélegyházi klub vezetője, mint koordinátor, szintén részese volt ennek az eseménynek, hiszen ő hozta el a szentesieknek azt az elismerést, amit csak néhány klub kapott meg az országban működő 70-ből. A szentesiek a „JOBB VELED A VILÁG DÍJ 2017„ elismerést vehették át.
A klub életéről és az elért eredményről mesélt Erika:
„2014 szeptemberében a lányom hívta fel a figyelmemet a Boldogság klubra. Kezdetben, mint tag vettem részt ebben, majd elhatároztam, hogy Szentesre is szerveznem kell egy klubbot. A család is mellettem állt. Egyik barátom feltétel nélkül hitt bennem, ez is erőt adott ahhoz, hogy nekifogjak a klub megszervezésének. A Dózsa-ház lett a helyszín, kezdetben többen kapcsolódtak be a programba, majd ahogy telt az idő, 8 főre csökkent a létszámunk. De ez is változik, mert volt már 14 tagunk is. Korban 25-65 évig, főleg nők vesznek részt a foglalkozásokon. Mit is rejt a Boldogságprogram?
Meg kell említeni Bagdi Bellát, a boldogságprogram megálmodóját és létrehozóját, Oláh Attilát az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriumának vezetőjét és Prof. Dr. Bagdy Emőkét a program fővédnökét.
10 hónapos ingyenes programot kínálnak: szeptemberben boldogságfokozó hála, októberben optimizmus gyakorlása, novemberben társas kapcsolatok, decemberben boldogító jócselekedetek, januárban célok kitűzése és elérése, februárban megküzdési stratégiák, márciusban apró örömök élvezete, áprilisban megbocsátás, májusban egészséges életmód, júniusban fenntartható boldogság.
A www.boldogságprogram.hu online felületen leckéket és feladatokat kellett megoldani a résztvevőknek. Havi munkafüzetek, fontos információk, kiegészítő anyagok, közösségi online felület segítik a boldogságfokozó technikák minél könnyebb elsajátítását. Például október 15-én az ölelés világnapján megöleltük az utca emberét. Plüssjátékokat is gyűjtünk, hogy tovább tudjuk adni azoknak, akiknek szükségük van rá: gyermekosztály, gégészeti szakrendelés és mentőállomás. Decemberben a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályát megleptük pólókkal és cipőkkel is. Januárban a Hajléktalan Szállóra többféle sós és édes sütit, ennivalót és ruhaneműt vitt a csapat. „Kínálj kekszet, adj hozzá egy mosolyt!” a postai dolgozókat és az ügyfeleket kínáltuk meg egy nagy mosoly kíséretében. A Derekegyházi Palacsintafesztiválon is képviselte a csoport a Boldogság klubbot. Júliusban pedig a Hajléktalan Szállón is lehetőségünk nyílt bográcsos ebédet főzni. Célunk a továbbiakban minél több helyen hasznosnak lenni, megmutatni, hogy igazán Jobb velünk a világ! Tervezzük, hogy a Lecsófesztiválon is részt veszünk. Ha valaki meg akar bennünket ismerni, hamar megtalál, mert a sok piros szív mutatja majd azt, hogy jó helyen jár az érdeklődő.”
Magyarországon szeretnék megrajzolni a boldogság-térképet. Ha felmegy az internetre, kiderül, hogy a mi kis városunk és környezete a Délalföld a BOLDOG EMBEREK csoportjába tartozik.
Ha sikerült felkeltenem az érdeklődését, akkor látogasson el a Dózsa-házba, keresse Erikát. MEGÉRI! A klubba bármikor be lehet kapcsolódni, örömmel fogadnak minden lelkes tenni akaró embert!
Szobota Imréné

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41364 online lapszámunkban. Az újság saját gépére mentés után lapozható, olvasható.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.