Zorán nagy koncert novemberben – Jegyek már kaphatók!

Ma, augusztus 31-én sajtótájékoztató keretében jelentette be Ombódi Csilla, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma képviseletében, hogy Zorán és zenésztársai elfogadták a felkérésüket, így november 12-én vasárnap 19.00 órától kétórás élő koncertet adnak a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

Ombódi Csilla elmondta, hogy másfél éve született meg a gondolat, Zséda, Szekeres Adrienn, Kállai Sanders András koncertje után a nagy Ikon, Zorán és zenész társai legyenek Szentes vendégei. Akkor azonban, mint említette, az egész éves koncerttervezésükbe nem tudta a menedzsment beilleszteni ezt a felkérést. Az idő előre haladtával azonban a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány célkitűzéseire is figyelemmel, a koncert megszervezésére szabad kezet kapott az alapítvány.

Szentes Város Önkormányzata a koncert költségeihez jelentős támogatással járul hozzá. Szirbik Imre polgármester úgy fogalmazott, hogy ez a hozzájárulás kettős célt szolgál, egyrészt a kiváló előadó népszerűsíti az alapítvány tevékenységét, másrészt a jótékony célú koncert bevételéből a beteg gyermekek életminősége válik jobbá, tehát a kezdeményezés mindenképpen nemes célt szolgál. Az önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mellé, hiszen a város lakossága is hozzájuthat egy nem mindennapi zenei élményhez.

Az alapítvány alapítója, Seres Antal Zorán: Ünnep c. szerzeményét adta elő. Felidézte a tehetségkutatóhoz kapcsolódó emlékét e dalról, hiszen az akkori előadásuk hozta össze Zoránnal.

Az alapítvány mindennapjairól szólva arról is hallhattunk, hogy most már Szeged mellett Budapesten, a Heim Pál Gyermekkórház Onkológiai Osztályán is megkezdik ősztől a zeneterápiát, önkéntesek közreműködésével. Örömmel újságolták, hogy immár 9 önkéntes segíti a karitatív munkájukat. A nyár folyamán az Antal tónál 20 fős tábort rendeztek a gyerekeknek. A nagykoncert előkészületei mellett is azonban már most azon gondolkodnak, hogy mi legyen a következő kiemelt közönségfigyelmet igénylő programjuk.

A koncertre belépőjegyek a Babilon könyvesboltban kaphatóak.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.