Nyári olvasmány gyerekeknek

Könyvajánlómban két gyerekeknek szóló könyv ismertetője következik. A Könyvmolyképző újdonsága:
Csukás István: Mirr-Murr nyomoz Budapesten című mesekönyve.

Csukás István, Kossuth-díjas költő Mirr -Murról írt sorozatának negyedik kötetében a híres macska új oldaláról mutatkozik be, ugyanis felfedezi, hogy mekkora nagy nyomozó-tehetség! Ez csak úgy jön, mint egy sugallat, illetve egy levél, amit jó barátja, Oriza-Triznyák helyezett el a szalmakalapnál, amelyben édesen aludt. Mirr-Murr követi a nyomokat, közben felfedezi Budapestet, plusz Téglagyári Megállót, a régi barátot, aki éppen unatkozik. Így be is vonja a nyomozásba. Bár külön utakon, de mind a ketten célhoz érnek: megtalálják Oriza-Triznyákot és az óriási jutalmat. De a legnagyobb jutalom, hogy megismerték és megszerették Budapestet.
A nyomozást sem hagyják abba, a Kelekótya Kandúrok című mesében megcsillogtatják a nyomkövető tehetségüket és megtalálják a sajtot ábrázoló festményt.
Kövessük hát mi is vidám szívvel őket az újabb kalandokba!
A Szent Johanna Gimi ifjúsági regénysorozat szerzőjének, Leiner Laurának a közelmúltban megjelent legújabb könyvét szeretném a kis kamaszok figyelmébe ajánlani. A könyv a Bexi sorozat 6. kötete; címe: Egyszer.
Bexi kezd besokallni a popszakmától.
A lehetőség, hogy folytathatja tanulmányait, ráadásul olyasmivel foglalkozhat, amit igazán szeret, miközben megmaradnak neki a barátai, Aszádék, Antiék, Körte és persze a legfontosabb, Nagy Márk… túl szép, hogy igaz legyen.
Azután az őrült hét után a balatoni nyaralóban minden megváltozott, Bexi és Nagy Márk kézen fogva léptek be, hogy együtt nézzenek szembe a kiadó tulajdonosával, de nem biztos, hogy a kapcsolatuk kibírja mindazt, ami rájuk vár.
A többit megtudhatjuk a könyvből.
Lantos Eszter

Egy hozzászólás “Nyári olvasmány gyerekeknek” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41361 online lapszámunkban. A lap saját gépre letöltésével olvashatja el a további cikkeinket is.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.