Történelmet kézbesítettek

A Postamúzeum és a Magyar Posta, utazó kiállítással emlékezik az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára.

Történelmet kézbesítünk címmel május 4-én indult országjáró útjára a kiállítás, hogy felkeresse azokat a településeket, amelyeken 150 éve postahivatal nyílt. Ez az országjárás egészen őszig, október 9-ig fog tartani.
A kiállítás bemutatja a függetlenné válás történetét, a posta egyesítését a távíróval és távbeszélővel, valamint azt, hogy hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. Ezt a történetet elolvashatják a látogatók témákra osztva a tablókon, illetve megismerhetik azon a gyermekek számára is változatos infografikán, amit a TV-n játszunk le.

A gyerekek számára további interaktivitás a kiállítás közepén elhelyezett mágnes tábla. Ezen a Magyar Királyi Posta jellegzetes figuráit rakhatják ki a mágnes lapok segítségével.

Felnőtteknek és gyerekeknek is szól az a 3-3 tesztkérdés, amelyet ajándék könyvjelzőre nyomtattunk. Mindhárom helyes válaszért ajándékot adunk.
A legmodernebb kiállítási technika, az AR (Augmented Reality) segítségével pedig 150 éves múltunk egy jellegzetes figuráját is a teherautóba varázsoltuk, aki így életnagyságban, szemtől-szemben jelenik meg a látogatóval. Akkor tudjuk elővarázsolni, ha a táblagép kameráját a zöld postaláda melletti színes plakátra irányítjuk. Mivel a plakáton olyan jelek vannak, amiket a táblagép értelmezni tud, 3 dimenziósan fog megjeleníteni a térben egy életnagyságú alakot.

A kiállítás utazó kamionja augusztus 6-án délelőtt gördült be a szentesi Kossuth térre. A felvételeket Lantos Imre készítette. Köszönjük!

(A képek kattintással nagyíthatók!)

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.