Mozgalmas alakulatnap Szentesen

Csapatünnepét ünnepelte az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, amelyet már hagyományosan a tiszabecsi csata évfordulóján, július 14-én családias hangulatban tart az alakulat. Ebből az alkalomból a laktanyából reggel útnak indultak a Honvéd Rákóczi Sportegyesület túramotorosai, hogy tiszteletüket tegyék a ma már Ukrajna területén található emlékműnél Tiszabecsen.

Az Alakulatnap ezután egy kötetlen sorakozóval folytatódott, melyen elismeréseket adott át Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnoka.

  • Baranyai István századost a Honvéd Vezérkar főnöke kinevezte az ezred felderítő főnöki beosztásába, és ezzel egyidejűleg előléptette őrnaggyá.
  • A Honvéd Vezérkar főnöke emléktárgyat adományozott Király Zoltán Gergely zászlósnak, emléklapot adományozott Gyergyádes Mária szakaszvezetőnek.
  • Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Keller Katalin zászlósnak, Király Róbert Sándor főtörzsőrmesternek, emléklapot adományozott Havasréti Tibor Gergely főhadnagynak és Hegedűs Károly Kálmán törzsőrmesternek.
  • Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka pajzsot adományozott Atkári Tamás hadnagynak és Dinnyés Sándor Csongor zászlósnak, könyvet adományozott Pomozi Gábor zászlósnak, Vinczéné Sápszki Ildikó főtörzsőrmesternek és Gajda Gábor szakaszvezetőnek.

Ezt követően is rengeteg program várta az állományt és családtagjaikat a laktanyában. A résztvevők leginkább a csapatsportokban és a játékos vetélkedőben jeleskedtek, azonban ezek mellett volt még terápiás kutya bemutató az Élet- Morzsa Egyesület jóvoltából, airsoft és légpuskás lövészet, valamint fitneszedzésen is részt vettek a mozogni vágyók. Az alegységek csapatokat állítottak a főzőversenyre is, melynek eredményét barátias hangulatban, együtt fogyasztották el.

Kicsit azonban valószínűleg túl rövidre sikerült ez a nap, hogy minden beleférjen, mivel több társaság is folytatta a kötetlen programot a laktanya kerítésén belül, még munkaidőn túl.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna szds.
kommunikációs tiszt

(A képekre klikkelve azok felnagyíthatóak!)

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.