Újra a gyerekeké a terep

A gyermekfelügyelet második hete zajlik a Damjanich laktanyában, de most nem csak a „saját”, hanem a társfegyveres szervezetek – így katonák, tűzoltók és rendőrök – lurkóira is vigyáznak a kollégák.

A műszaki ezred, a Honvédszakszervezet, a Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület segítségével és támogatásával megvalósuló színes programok élménydús és tartalmas nyári kikapcsolódást nyújtanak a gyermekeknek. A júl. 6.  “rendőrnapot” ma a “tűzoltónap” követte sok-sok élménnyel.

Ezen a napon vendégül láttuk a szegvári Régészeti tábor résztvevőit is, akikkel együtt minden gyermek megtapasztalhatta búváraink légzőkészülékének súlyát, megismerték csapatmúzeumunkban helyőrségünk katonatörténetét, és a Majsai Kiskun Huszárbandérium színes egyenruháját felöltve kipróbálhatták milyen lehetett a nádor huszárok kardját forgatni.

A délután fő programja a tűzoltási gyakorlat volt, melyet a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói tartottak. A gyerekek valódi tüzet oltottak, előbb vizes tömlővel, majd poroltó készülékkel, melynek kezelését is elsajátíthatták.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados
kommunikációs tiszt

A képek ráklikkelve nagyítandók.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.