Élethosszig tartó sport – a HMG pályázati projektje

A tanév utolsó hetében a Horváth Mihály Gimnáziumban sportnapokat rendeztünk a gimnáziumban tanuló diákjaink, és valamennyi érdeklődő részére. A programokhoz az NTP-SR-16-0123 kódjelű, “Élethosszig tartó sport!” című pályázat biztosította az ideális feltételeket.

A pályázati források segítségével a 2016-17-es tanév zárórendezvényét valósítottuk meg a gimnáziumban. A tanév utolsó, négynapos hetére csoportosítottuk a programokat, amelyeket az Élethosszig tartó sport vezérgondolatra fűztünk fel. A programsorozatot a sportági igények alapján, több helyszínen szerveztük.

A sorozat első napjára a vizes tevékenységeket soroltuk. A tevékenységek helyszíne a szentesi sportuszoda medencéi, valamint a Kurca folyó voltak. A tevékenységeket két területre csoportosítottuk, a nyílt vízi, és a medencés tevékenységekre. A medencékben a kollégák és a közreműködők irányításával valósultak meg a feladatok, míg a nyílt vízi részben ugyancsak kollégák és közreműködők segítségével folytak a tevékenységek. A medencékben elsősorban a csapatsportokból kiemelt feladatok jelentek meg, kapura lövés, pontszerző, vízi röplabda, vízi kosárlabda, gúlaépítés, míg a nyílt vízi feladatokban a gimnázium vízieszközeinek az igénybevételével épültek fel a feladatok. Szerveztünk gyorsasági és ügyességi feladatokat, amelyeket elsősorban kenuval és kajakkal kellett végrehajtani.

A második nap helyszíne a sportpálya volt, ahol jellemzően ügyességi, kalandos, csapatépítő jellegű feladatokat terveztünk a közreműködő szervezetek segítségével. Ugyancsak több helyszínen folytak a tevékenységek, ahol lövészetben, íjászatban, kötélpályán, és egyéb ügyességi feladatokban kellett részt venniük a diákoknak.

A harmadik nap helyszíne ismét a sportpálya volt, ezen a napon a labdajátékokból, atlétikából és a turisztikából állítottunk össze feladatokat. A labdajátékokból a foci, kézilabda és röplabda jelent meg a kínálatban, az atlétikából pedig a dobószámokat tettük elérhetővé a résztvevők számára. A turisztika egy kis szelete is megjelent a feladatokban, sátorépítő verseny formájában.

A negyedik nap helyszíne a tornaterem és a sportudvar volt. Ezen a napon kosárlabda, roller feladatok, ütős sportok, kötélugrás, és tanár-diák kosárlabda mérkőzés szerepelt a kínálatban. Erre a napra szerveződött a váradás.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.