Sikeres együttműködés Győrben

A „SABER GUARDIAN 2017” gyakorlatsorozat magyarországi szakasza a „SZENTESI FOKOS 2017” harcászati szintű gyakorlat második fázisával kezdődött el, melynek folyamán a résztvevő magyar és külföldi alakulatok ismételten tanúbizonyságot tettek kiváló szervezési és együttműködési képességeikről.

A gyakorlat során az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kijelölt alegységei híd- és kompátkelőhelyet építettek és üzemeltettek közösen az Ohio Nemzeti Gárda műszaki századával a Mosoni- Dunán az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred volt vízi gyakorlóterén nappal és éjszaka a szövetséges erők áthaladásának biztosítása érdekében. A gyakorlat levezetéséért az MH 25. Klapka György Lövészdandár volt a felelős, a valós kivitelezésben a már említett alakulatokon kívül részt vett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH Civil- katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, valamint a Magyar Légierő kijelölt állománya is. A vízi átkelést az Egyesült Államok Európában állomásozó 2. Páncélos Felderítő Ezredének első zászlóalja hajtotta végre.

A gyakorlat kiemelt látogatói napja 2017.07.05. volt, amelyre ellátogatott Vargha Tamás a HM parlamenti államtitkára és dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, akik elismerően nyilatkoztak a katonák felkészültségének szintjéről, továbbá az együttműködés színvonaláról. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokságot Huszár János altábornagy képviselte, aki személyesen gratulált a szentesi katonáknak a gyakorlat műszaki részének végrehajtásáért.

Képek: Szentes Televízió felvételei (A képek kinagyíthatók.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.