Mobil kormányablak a megye településein – Pénteken Derekegyházán

Pénteken, a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozik be, a Körös-Toroki Napokon és a SZIN-en is részt vesz, de Csongrád megye minden járásának nagyobb rendezvényén is biztosítja majd a helyszíni ügyintézés lehetőségét a megyei kormányhivatal saját mobil kormányablaka. A helyi beruházásként megvásárolt és felszerelt okos jármű a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre bárhol képes, hiszen a szükséges adatátvitelt állami szolgáltató által biztosított, 450 MHz-s, vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítja. A Kormányablak busz megyei körútja során olyan településeket is érint, ahol egyébként ügysegédek által történik az ügyintézés.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tavaly szeptemberben az ország akkor még egyetlen mobilizált kormányablakával vitte helybe az ügyintézés lehetőségét 15 Csongrád megyei településre. A körút tapasztalatai és a lakosság pozitív visszajelzése alapján egy saját üzemeltetésű ügyfélszolgálati busz beszerzéséről döntött a hivatal vezetése, mellyel az országban egyedülálló módon, rendszeresen az ügyfelek rendelkezésére tud állni intézményekben, rendezvényeken és fesztiválokon.

A most induló, 7 héten át tartó körúton egyebek mellett idősotthont, bentlakásos intézményt, falunapot látogat végig a KAB busz, amely Derekegyházán, a palacsintafesztiválon várja először az ügyfeleket, július 7-én, pénteken 12 és 14 óra között. Elsősorban személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség a mozgó Kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni. A kisbuszban az illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

A Derekegyházi Palacsintafesztiválon a Csongrád megyei mobil ügyfélszolgálatot, Szabó István polgármester és dr. Tóth Flórián, a Szentesi Járási Hivatal vezetője fogadja, az ügyfeleket pedig dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott, aki az ügyintézésre várókat saját kezűleg sütött palacsintával látja vendégül.

Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.