A Rotary Világelnöke Szentesen

A Rotary International napokban hivatalba lépett, ausztrál származású elnöke, Ian Riseley a Magyar Rotary District rendezvénysorozat vendégeként látogatott Magyarországra. Július 2-án és 3-án Szentendrén, Szentesen és Szegeden találkozott a helyi klubok képviselőivel, közöttük sok-sok fiatallal.

Szentesen is fiatalok népes csoportja fogadta a Világelnököt, akinek jelmondata: „Változtatni a világon!” Ez a jelmondat lett a Rotarysok nagy családi konferenciájának mottója. Bemutatkoztak ugyanis a Rotaract, az Interact, valamint az EarlyAct és Inner Wheel klubok, képviselőik röviden ismertették a közelmúltban elvégzett közösségépítő munkájuk eredményeit.

A szentesi rendezvényen résztvevőket Tímár Ferenc, a 2005-ben alakult Szentes-Csongrád Rotary Club 13. elnöke köszöntötte. Felidézte a klub legjelentősebb programjait, eredményeit, majd a szűkre szabott időkeretekkel gazdálkodva adta tovább a szót. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében a mosoly jelentőségéről beszélt, míg Mészáros Zoltán kormányzó a Rotary és a világ jövője szempontjából a fiatalok szerepvállalására tért ki, a jelenlévőket a mozgalom közösségeinek aktív formálására, az eddigi jó gyakorlatok továbbvitelére sarkallta. Ian Riseley üdvözölte az előtte szólók elhivatottságát a Rotary eszmeisége iránt. A magyarországi klubok kiváló karitatív munkát végeznek, örömének adott hangot, a látottak és hallottak meggyőzték őt arról, hogy a mozgalom biztos jövőt építve alakul, fejlődik.

A Világelnököt Szentesen kivételes meglepetés fogadta azért is, mert dr. Csíky László orvos-szobrászművész elkészítette a portréját. A Megyeháza zöldtermében rendezett kiállítás alkotásai között ez a szobor is látható volt.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

(A képek rákattintással nagyítandók!)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.