Rákóczi apródjai

Már harmadik éve szervezik meg az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Integrált Ügyfélszolgálatának munkatársai “Rákóczi apródjainak”, vagyis a laktanyában dolgozók gyermekeinek nyári felügyeletét.

Hatalmas segítség ez a szülőknek, akik közelükben, biztonságban tudhatják gyermeküket, és remek programokról gondoskodnak számukra. Kiemelten igaz ez a mostani időszakban, amikor az alakulat egy időben több helyen vesz részt feladatokban, s így a gyermekek elhelyezése, felügyelete még nagyobb kihívást jelent a feladatban résztvevő szülők részére.

A turnusok egy hetesek és jelenleg csak katonagyerekek vesznek részt rajta, de tervezik egy következő alkalommal, július 03.-07. között a táborban való részvételi lehetőséget a társ fegyveres szerveknél dolgozók (rendőrök és katasztrófavédők) gyermekeire is kibővíteni.

A programok közt számtalan élvezetes és színes időtöltés szerepelt. A héten Szentes város egyik, Mentettrétnek nevezett városrészében található Természetjáró Parkba látogattak el, ahol csónakáztak és a helyi élővilággal ismerkedtek meg, majd ebédeltek egy jót a bográcsban főtt paprikás krumpliból. Azután airsoft lövészeten tették próbára „hadapródi” képességeiket, de a szentesi kalandparkba is ellátogattak. Pénteken a Szentesi Moziban a Verdák 3 megtekintése után búcsúztak el a „laktanyai” élettől.

Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados
kommunikációs tiszt

(A képek felnagyíthatók, rákattintással.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.