Kitárja kapuit a szecessziós ház

Június 14-én sajtótájékoztató keretében értesülhettünk arról, hogy a Petőfi Szálló épületének külső homlokzata után, ötszáz négyzetméteren, belül is megújult Petőfi Szálló. Az ily módon kialakított Szecessziós Ház ünnepélyes projektzárására június 23-án kerül sor. Az EGT Alap támogatásával megvalósult beruházás 20 óra után nyitja ki kapuit, s másnaptól látogatható lesz a nagyközönség számára.

Szirbik Imre polgármester a sajtótájékoztatón felidézte az előzményeket is. Szólt arról, hogy 1994. december 11. volt az a meghatározó dátum, amikor a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat privatizációja folytán mindössze a színházterem maradhatott meg a városnak. Elindult az, az egészen 2005-ig húzódó persorozat, amelynek a lezárásaként már az egész épület a szentesi önkormányzat tulajdonába kerülhetett. Ám mivel az önkormányzat megfelelő saját forrással nem rendelkezett a felújításhoz, külső befektetőkkel próbálkozva, a volt szálloda ügye sajnos zsákutcába jutott.

Az EGT Norvég Alap pályázata 2013-ban hozta el újra a reményt Szentes számára. Az Alap és a Kormány közötti nézeteltérések okán azonban a pályázat értékelése és jóváhagyása 2016-ig húzódott. A pozitív elbírálás és az előkészületek után mindössze öt hónap állt rendelkezésre a már látható végeredmény elkészültére. Szirbik Imre megköszönte a munkáját mindazoknak, akik közreműködtek a pályázat megvalósításában, majd elmondta, az Art Cafe üzemeltetője a Séf Kft, szombattól már teljes nyitva tartással és kiszolgálással áll a vendégek rendelkezésére. A Szecessziós Ház a korszakhoz kötődő művészetek művelőinek bemutatkozási és találkozási tere lesz. Persze helyet kapnak benne a kortárs művészetek is. Közreműködik ebben elsősorban a HMG irodalmi-drámai tagozata és a Szentesi Zenebarátok Egyesülete – hallhattuk.

Kép és szöveg: dt.

Egy hozzászólás “Kitárja kapuit a szecessziós ház” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

    Este 6 órától a Kossuth téren lufik vehetőek át, ahol tollat és papírt kapva a látogatók üzenetet írhatnak. Este 9 óra előtt az ünnepi átadás részeként közösen szeretnénk ezeket a lufikat elengedni a hivatalos kapunyitás tiszteletére. Ezután 30 fős turnusokban tekinthető meg az épület tárlatvezetéssel. Itt apró emlékkel kedveskedünk távozáskor a látogatást megköszönve.

    Technikai információ:
    Június 23-án este 6 órától kérjük a lakosság szíves megértését a forgalomkorlátozások, útlezárások miatt.

    Este 6 órától tehát a következő részek lesznek lezárva a forgalom elöl:
    Az Erzsébet tér, a Megyeháza, Kossuth utca közti szakasz a körforgalomtól, a Kossuth utca-Horvát Mihály utca torkolatig.
    A Petőfi utca a körforgalom és az Iskola utca torkolatáig, valamint a Kiss Bálint utca forgalma is részben korlátozva lesz.

    Torday Henrietta

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.