Közbiztonsági akadályverseny

Május 19-én immár 15. alkalommal került sor Szentesen a Közbiztonsági programsorozat keretében akadályversenyre. A versengő 8 fős csapatok a Koszta József, a Deák Ferenc és a Klauzál Gábor Általános Iskolából, valamint a Horváth Mihály Gimnáziumból érkeztek, továbbá teljesítette a feladatokat egy pszichológus hallgatókból alakult gyakornok csapat is.

A szellemi és ügyességi feladatok 15 állomáson, a város különböző pontjain, várták a csapatokat. A feladatok a közlekedési szabályok ismeretével, elsősegélynyújtási ismeretekkel, a különféle veszélyhelyzetek megelőzősével foglalkoztak.

A párhuzamosan zajló foci tornán négy csapat vett részt, a Szent Erzsébet Katolikus Ált. Iskola, a Deák Ferenc, a Koszta és a Klauzál Gábor Ált. Iskola delegálásában.

A május 18. dokudráma bemutatójával teljes két nap programját Szentes Város Önkormányzata, a Szentesi Rendőrkapitányság, a Vöröskereszt területi szervezete, a Mentőszolgálat, a Szentesi Tűzoltóság és Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai állították össze. A HSZC Zsoldos Ferenc Szakközépiskola rendész tanulói is besegítettek az egyes állomáshelyeken, pl. a szervezésben résztvevő Családsegítő Központ munkatársainak.

 

A vetélkedő szolgálta a közösségépítést, az élményközpontú oktatást, s azt a célt, hogy a diákok felkészülhessenek arra, mikor kell nemet mondani, hogyan előzzék meg, hogy áldozattá váljanak, a gyakorlatban hogyan ismerhetik fel a rájuk leselkedő veszélyeket.

Minden vetélkedő csapat oklevelet és láthatósági karperecet kapott ajándékba, az első három helyezett további értékes díjazásban részesült.  Az I. helyezett Deák Ferenc Általános Iskola csapata az Önkormányzat Művelődési bizottsága felajánlásában részt vehet a Nyári Színház Valahol Európában c. bemutatóján, valamint mozijegyeket és pizza utalványokat is kaptak. II. helyezett lett a Koszta József Általános Iskola II. csapata. A jelképes dobogó III. fokára állhatott a képen látható Klauzál Gábor Ált. Iskola csapata.
A foci tornát a Klauzál Gábor Ált. Iskola tanulói nyerték. Másodikként zárták a tornát a Koszta József Ált. Iskola diákjai. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola képviselői végeztek a III. helyen.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.