Miért fontosak a meridiánok?

A Hagyományos Kínai Gyógyászatban a test meridiánjai azok az energiacsatornák, amelyekben az életerő energia áramlik. E szerint 72 meridiánvonal kering az emberi testben, és 12 fő meridián létezik. A test elején és belső felszínén a 6 jin vezeték, a test hátsó és külső felszínén pedig a 6 jang vezeték található, mindegyikhez 1-1 szervünk tartozik. A szervek működése a szervóra, biológiai óra szerint írható le. Mivel minden jin szervnek megvan a jang párja, az energia szabályos kétórás ciklusban halad át a szerveken.

Miért fontos ismerni ezeket? Éppen azért, hogy szervezetünk harmonikus működését, nagy odafigyeléssel fenn tudjuk tartani, s ezzel saját egészségünket megóvó életmódra tudjunk törekedni. Pl. este 23 órától éjjel 1 óráig van az epehólyag aktív időszaka. Éjjel 1 és 3 óra között a máj aktivitása arról tanúskodik, hogy az emberi gondolkodás, tevékenység a máj vérminőségétől függ. Hajnal 3 és 5 óra között van a tüdő aktív időszaka, amikor a földön a jin energia jang energiává alakul… és így tovább. A teljes biológiai óra ritmusát megtudhatják a szakmai leírásokból, amelyek megismerhetők a BOLT AZ EGÉSZSÉGHEZ ÜZLETBEN is (Szentes, Kossuth utca 22.). Személyes tanácsok kérhetők, és megvásárolhatók olyan gyógynövény tartalmú teák, kapszulák is az üzletben, amelyek segítik a harmónia, egyensúly megtartását, helyreállítását.

Ahány ember, annyi életfelfogás, annyi gond, probléma. Ezért van szükség személyre szóló tanácsadásra, ami ingyenes az üzletben. Megkaphatják az útravalót, a többi már önökön múlik: tudnak-e változtatni az életmódjukon, akarnak-e tenni önmagukért, hogyan kívánnak gondolkodni a saját jövőbeni életükről? Mit jelent a döntés szabadsága az önök számára?
Fontolják meg, hiszen önmaguk gyógyulásáért önök tehetnek a legtöbbet. Minden kedves olvasónak nyugodt, békés ünnepeket, jó egészséget kívánnak az üzlet munkatársai.
x.

Egy hozzászólás “Miért fontosak a meridiánok?” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41146 online lapszámunkban. Letölthető a Megjelenít piros linkről.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.