Dr. Latorcai János a migrációról

Szentesi látogatása alkalmával Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a migrációról, mint korunk legjelentősebb kihívásáról beszélt. Elmondta, hogy az ENSZ felmérése szerint mintegy 50 millió ember indult meg Európa felé, és elsősorban a jobb élet reményében Németország, az Egyesület Királyság és a Skandináv országok a fő úti céljuk.

Elgondolkodtató adat, mondta, hogy 1,8 millió ember jutott be Németországba. Mindössze 2800 főt sikerült beiskolázni. Közülük is mindössze 80 főt tudtak a munka világában alkalmazni. A nagyszámú migráns a betelepüléssel saját életteret hoz létre, ahol a saját kultúráját, szokásait követve élnek, így kialakulhatnak Európa országaiban a párhuzamos társadalmak.
Dr. Latorcai János hangsúlyozta, hogy a rászorulókat segíteni kell. Nem lehetünk azonban partnerek saját kultúránk felhígításában. A kerítés létesítésével a védelmen túl, rendészeti eszközök alkalmazásával sikerül átláthatóvá tenni, kit engedhetünk be a saját országunkba. Csakis olyanokat, akik hajlandók regisztrálni, okmányokkal rendelkeznek, együttműködőek.
Mára az ezen lépéseinket ellenzők is belátják, nekik is védekezniük kell és többen fognak hozzá a kerítésépítéshez – vázolta az Országgyűlés alelnöke.

Kép és szöveg: dite

Megjelent: http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=41113 online lapszámunk 3. oldalán. Letölthető a “Megjelenít … ” piros linkről.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.