Az Év parasportolója

Március harmadikán köszöntötte Szentes Város Önkormányzata az Év sportolóit a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban, amikor az Év parasportolója cím is méltó tulajdonosához került.

Sztanó György László a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 13. osztályos tanulója. Az erőemelés iránti szeretet és érdeklődés már gyermekkorában kezdődött, ekkor találkozott e sporttal egy televíziós közvetítésben. 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a fekvenyomással. A Pollák konditermében testnevelés órákon, majd délutánonként egyre nagyobb súlyokat emelt meg, így 2015 júniusában már elérte a 85 kg-s teljesítményt. Első versenyén, Zalaigricén, 2015. 06. 20-án az 54 kg-os kategóriában aranyérmes lett, ekkor indult György sport karriere. Csatlakozott a Power Station Sport Egyesülethez, ahol jelenleg is sportol.

2015 novemberében megnyerte a világkupát, decemberben pedig megdöntötte a magyar junior és felnőtt rekordot 54 kg-s súlycsoportban fekvenyomásban. Az 54 kg-s kategória junior versenyében Dubai-ban a Világ Kupán aranyérmet szerzett.

Legjobb eredményei:

·        Rio De Janeiro Paralimpia 2016. 54 kg kategória 8. helyezés,

·        2x Európa Bajnoki 2. helyezett, 1x Európa Bajnok;

·        Többszörös Világkupa győztes;

·        Többszörös Magyar Bajnok;

·        2 szövetségnél világcsúcstartó, és jelenleg magyar rekordtartó 54 kg-s felnőtt és junior kategóriában.

Az ünnepségen a díjat édesanyja vette át.

Fotó: dt. 

Egy hozzászólás “Az Év parasportolója” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    A további elismerésekről Facebook oldalainkon tájékozódhatnak!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.