A marhahús hete a Brillirnél

Február 28. és március 4. között a csont nélküli marhalábszár, a comb, lapocka, nyak, a gulyásnak elődarabolt marhalábszár kilónkénti ára 1650 Ft a Brillir Kft. Szentes, József Attila utca 16. és a HUNOR COOP Jókai utcai áruházának húsrészlegén is.

Amennyiben nagyobb tételű rendelést szeretnének, azt jelezzék előzetesen az üzletekben! Íme, egy ötlet marhahúsból:

Burgundi marharagu 4 személyre (egytálétel), elkészítési idő kb. 180 perc.

Egy szelet szalonna zsírját lassan kiolvasztjuk.  A húst felkockázzuk, és a nedvességet felitatjuk róla. Kell hozzá egy nagy fej vöröshagyma és egy szép szál sárgarépa, ízlés szerint zeller, ezeket is felkockázzuk.

A sült szalonnát a zsírból kivesszük, a zsírra ráhelyezzük a hús negyedét, a hús színét megkapatjuk és kiszedjük. Ugyanezt ismételjük a maradék hússal, harmadonként. Ezután a zöldségek következnek. Jól meg kell pirítani és paradicsompürével felengedni. Beletesszük az előpirított húst a szaftjával együtt, pici liszttel összepirítjuk, állandó kevergetés mellett, 1-2 perc alatt. Felöntjük húslével és ízlés szerint fűszerezzük, majd bort adunk hozzá. Forrás után, lefedve a lábast forró sütőbe tesszük. Sülés közben kétszer óvatosan kavarjuk meg. Vajon apróra vágott gombát pirítunk egy kevés vöröshagymán, s mielőtt teljesen elkészül a ragunk, fél órával ezt hozzátesszük. Utána már az edényt nem fedjük le. Finom friss puha kenyérrel tálalhatjuk.

Ne feledjék: a József Attila utcai mintabolt új nyitva tartása: keddtől péntekig 7.00 és 18.00, szombaton 8.00-12.00 óra.

Kép és szöveg: dt. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.