Didergős sajtótájékoztató

Ma, január hetedikén napközben is -8 és -13, éjjel akár -20 Celsius fok is lehet a meteorológiai előrejelzés szerint térségünkben. Tegnap a mínusz fokokat a csípős szél tovább erősítette. Tapasztalhattuk ezt a Kossuth utcán, amikor didergős sajtótájékoztató keretében az önkormányzat városmarketing csoportjának munkatársai forró teával és pogácsával lepték meg a fázósan igyekvő lakosokat.

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy az önkormányzat felkészült a hideg napokra. A Hajléktalan Segítő Központ, a Családsegítő és a Gondozási Központ munkatársai ügyeletet tartanak, hozzájuk fordulhatnak a lakosok krízishelyzetben. Folyamatosan ügyelnek arra, hogy közterületen portyázó hajléktalanok a nappali melegedőt vegyék igénybe. Ha valakinek elfogyott a tüzelője, segítenek azt pótolni. A Nagyörvény utcai 2. sz. Idősek klubja is ügyeletet tart, a rászorulók megsegítésére. A tanyagondnoki szolgálat munkatársai a tanyákon élőket végig látogatták, és gondoskodtak arról, hogy a hideg napokat ők is gond nélkül átvészelhessék.

Berki András, a Hajléktalan Segítő Központ vezetője hozzátette, hogy a szállón ugyan telt ház van, azonban senkit sem küldenek el. A nappali melegedőt bárki igénybe veheti. A rászorulók élelmezésében is tudnak segíteni.

A legfontosabb azonban az, hogy figyeljünk egymásra ezekben a dermesztő napokban, hiszen csütörtöknél előbb a mínuszok nem engednek. Különösen a magányos idősekre, a betegekre, az egyedül lévőkre gondoljunk, s ha szükség van segítségre, ne habozzunk. Rokon, szomszéd, jó ismerős, legalább hívjuk fel, de inkább látogassuk meg, és győződjünk meg róla: van-e valamire szüksége.

Közreadjuk továbbá azokat a telefonszámokat, amelyek krízishelyzet esetén hívhatók, akár otthonában, akár közterületen bajba jutott honfitársunk szorul Szentes térségében segítségre. HAJLÉKTALAN SEGÍTŐ KÖZPONT: 63/311-382, 70/774-6996. SZENTESI CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONT készenléti ügyelete: 70/634-5969. SZENTES VÁROS GONDOZÁSI KÖZPONTJA 30/405-5903. Természetesen krízishelyzet esetén a 112-es segélyhívószám is hívható. 

Kép és szöveg:  Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.