Aranydiplomás lett a 21. század orvosa

Arany díszdiplomára érdemes az az orvos, aki orvosi diplomáját 50 éve szerezte meg, közmegbecsülésnek örvend mind szakmai, mind társadalmi szerepvállalásai alapján.

Dr. Csíky László háziorvos a közelmúltban a következő mondatok kíséretében vette át Aranydiplomáját a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán rendezett ünnepségen:
Dr. Csíky László a Szentesi Kórház Belgyógyászatán kezdte pályáját, majd háziorvos lett. Jelenleg is praktizál. Kiemelkedő sport tevékenysége kalapácsvetőként és edzőként is ismertté tette. Kiérdemelte az Év edzője címet. A Magyar Orvosi Kamara a 21. század Orvosa kitüntetéssel és Ezüstserleggel jutalmazta munkásságát.
A doktor úr otthonában, mint szobrászművész is, fogadott. Megszámlálhatatlan alkotásai közül a legutóbbi „termésből” mutatott meg néhányat, köztük nagyon igényes portrészobrokat, és különösen beszédes karikatúrákat is. Aztán előkerültek a hölgyek, közülük egyet (pl. Fürdőző nő) életnagyságban el tudna képzelni az üdülőközpontban…
– Ebben az évben melyik szobrászati esemény hozott különösen szép élményt az ön számára? – tudakoltam.
Nem gondolkodott sokáig, máris kinyomtatott képeket vett elő kínai szobrászokról, és az alkotásaikról.

Az írás folytatása a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=40940 december 25-én megjelent online lapszámunk 3. oldalán, valamint a Facebook oldalunkon!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.