Legszebb konyhakertjeink – Megtörtént az értékelés

A legszebb konyhakertek - ünnepség.Szentes Város első alkalommal csatlakozott a Karcag alpolgármestere, Kovács Szilvia által indított országos kezdeményezéshez, amely “A legszebb konyhakertek” címmel indított települési szintű kampányt a házi kiskertek terményeinek népszerűsítése érdekében. A szentesi program partnere, a Király István Kertbarát-kör, lelkes tagjai közül többen neveztek a megmérettetésre.

Október 17-én délután a Városháza Dísztermében került sor az értékelésre, ahol Dr. Demeter Attila alpolgármester Babits alkalomhoz illő szép soraival köszöntötte a megjelenteket. A program nagy előnyének nevezte, hogy lehetőséget teremt a kertjét ápoló, földműves munkát végző ember tevékenységének elismerésére, megbecsülésére. A helyi terményeket megtermelő emberek pontosan tudják, hogy a munkájuk eredménye egészséges, tápértékben gazdag, mindenkor megállja helyét a családi asztalon, sőt jut belőlük a szomszédok, barátok, családtagok számára is.

A zsűri tagjai is oklevelet kaptak.

Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész ezután a következőket mondta: “Az idei évben felkérték az Önkormányzatunkat is, hogy csatlakozzon a versenyhez. Szirbik Imre polgármester úr – viccesen mondva – bogarat ültetett a kertbarát-kör Elnök Asszonyának a fülébe. Tóthné Marika megkeresésére felvállaltuk a szervezést, zsűrizést, hiszen tradicionális zöldségtermelő város vagyunk. Mint frissen induló, számunkra, és a versenybe jelentkezettek számára is ismeretlen feladat, meghozta az első tapasztalatokat. Összesen 9 bátor önkéntes jelentkező vetette alá magát a nyár folyamán a kétszeri zsűrizésnek. A zsűri tagjai voltak: Tóth Sándor, mint a zsűri elnöke, Csernák Mihály lelkes Kertbarát és jó magam.

Köszönő oklevél Tóth Sándornénak.

Baloghné Berezvai Csilla hozzá tette: Jó hangulatú és változatos zsűrizős napjaink voltak. Öröm volt a két úriemberrel szakmai kirándulásokat tenni. Mindenki másként és másért műveli a kertjét. Teljesen mindegy, hogy hobbiból, a megélhetés kiegészítéseként vagy a fiatalabb generáció okításaként teszi azt, egy biztos, tudják, hogy mit esznek meg, mit adnak a családjuknak, barátaiknak: a talajon, a nap által nevelt és érlelt egészséges zöldségeket és gyümölcsöket!

Kertművelők egy csokorban.

Kovács Szilvia ötletgazda levélben üdvözölte a szentesi rendezvényen megjelenteket. A levél felolvasása után Tóth Sándorné, a Király István Kertbarát-kör elnöke értékelte a pályázatot. Szólt arról, hogy nemrégiben Temerinben jártak, ahol hasonló pályázatra már mintegy száz kertbarát jelentkezett. Ők egész napos rendezvénnyel ünnepeltek. Bízik abban, hogy nemsokára a szentesiek is egyre többen büszkélkednek kiskertjük terményeivel.

Büszkeséggel.

A zsűri ezúttal nem adott ki helyezéseket, a 9 pályázó oklevelet vehetett át a zsűri elnökétől.
A rendezvényen bemutatkozott a Duna-R Kft és a Szentesi – Mag Kft, akik termékeikkel a kertészek mindennapjait könnyítik meg.
Kép és szöveg: -dite-

Íme egy-egy felvétel a pályázó kertekről:

Bugyáné Számel Éva kertje.

Dr. Horváth György kiváló ismerője a szőlőtermesztésnek.

Fekete Jánosné udvara.

Kuczora Ferenc hobbiföldjén.

Pusztai József  kiséri kiskertjében.

Szeleczkei Józsefné növényei.

A Szentesi Önkormányzat szociális kertjéből.

Vass Imre fekete szedret is gondoz.

Vincze Lászlóné gazdag és csodaszép kertjéből.

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.