Gyógyít és pihentet – Érdekességek a masszázsról

Varga gyógymasszázsok.Az előző két lapszámunkban már Varga Lajos gyógymasszőr, reflexológus segítségével különleges gyógymódokról olvashattak. Sorozatunkat folytatva, most néhány masszázs típusról tudhatnak meg további részleteket.

Hallott már ön a talpmasszázsról, vagy a szeretetmasszázsról? Kiknek és miért ajánlhatók, s vajon mitől más a gyógymasszázs, mint a svéd?
– A gyógymasszázs, nevéből is adóan az egyes betegségek gyógyításában tölt be fontos szerepet. Kötőszöveti és szegmentmasszázs lehet, amelyek külön-külön is alkalmazhatóak. A speciális fogások miatt tér el ez a masszázstípus a svédmasszázstól. A belső szervekből kiáramló fájdalom mindig a szervnek megfelelő bőr- és izomzónára vetül ki. A szegmentmasszázs által a megfelelő bőr- és izomterületre hatva, a zsigeri szervek állapotát lehet befolyásolni. A masszázs célja a betegséget fenntartó hibás reflexkör megszakítása, az elváltozás megszüntetése.
A kötőszöveti masszázs a vegetatív idegrendszer és a kötőszövetek kapcsolatának helyreállításáért felel a kötőszövetek lazulásával, a beteg szervek által okozott feszülés enyhítésével. A masszázsok ülő helyzetben, vivőanyag használata nélkül történnek, figyelembe véve a kezelőorvos javaslatait is. Érszűkület esetén, vesegyulladás után, gyomorhurut és egyes izületi betegségek kezelése során kifejezetten jótékony – tudtuk meg.
– Kiknek ajánlott a talpmasszázs?
– Ezt a masszázst kérésre bárkinél alkalmazhatjuk, akár az egyes betegségekkel összefüggésben, akár bevezetésként a masszázstól idegenkedők megnyugtatására. Hatása kifejezetten kellemes, nyugtató, jó közérzetet biztosít. Egyben felmérhető általa az egyes szervek általános állapota is.
– A legkülönlegesebb a szeretetmasszázs. Miért?
– Az egész testre irányul, fokozatosan építkező érintő és rezegtető mozdulatokkal. Fontos, hogy ágyon fekve, felöltözve alkalmazzuk, ezért egyszerű és kényelmes. Remek stresszoldó, ellazító, az energiával feltöltődés miatt a teljes felfrissülés élményét éli meg a paciens annak ellenére, hogy nincs fizikai kontaktus közte és a masszőr között.
Érdemes tudni, hogy egészségpénztári tagok, SZÉP kártyával rendelkezők kártyáját Varga Lajos elfogadja. Ajándékutalványokkal is szolgál mindazok számára, akik egészséget ajándékoznának szeretteiknek. További információkért, bejelentkezésért a 06 20 9214 208-as telefonszámon hívják.
D. T. (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.