A mobilitás hete – Több mint 2000 résztvevő Szentesen

Mobilitási hét.Több mint kétezer sportolni vágyó szentesi vett részt az Európai Mobilitási Hét programjain, amelyet a biztonságos közlekedés gazdaságos szellemiségében szerveztek meg. Idén több program is kapcsolódott a rendezvényhez, többek között a Szentes 20 programsorozat egyik fő pillére, a 20 éves Szentes-Csongrád G-Át futás is.

A rendezvény célkitűzése, hogy az autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó embereket rávegye az alternatív közlekedési módokra.
Szentes Város változatos programokat szervezett városszerte. A mobilitási hét keretein belül rendezték meg a 20. jubileumi Csongrád-Szentes „g”-Át futást, „A szeretet mindent elfogad” fogyatékkal élők sporttalálkozóját, az általános iskolás 7-8. évfolyamosok részére a közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az óvodásoknak vasúttörténeti foglalkozásokat tartottak, a középiskolás korosztálynak élményalapú, a közlekedési szabályok megismerésének lehetőségét biztosította a város.
A helyi eseményeket az Autómentes Nap zárta, amely a „Tekerj a sereggel”, és az „Egy nap a Honvédelemért” programmal egészült ki.
Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred által kijelölt 84 kilométeres (Szentes – Csanytelek – Ópusztaszer – Csanytelek – Csongrád – Szentes útvonalú) és a rövidebb, 13,5 kilométeres kerékpártúrára közel 500-an vállalkoztak.
A programsorozat megnyitóján Kunszt Gábor, a honvédelmi miniszter sportügyi tanácsadója és Szirbik Imre Szentes város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A helyi műszaki alakulat egész nap különböző sportolási lehetőséget – például íjászat, airsoft, tájfutó, gumi asztal, repülőmakett bemutató – biztosított a Kossuth téren, és meghirdette a legaktívabb iskola versenyét is. A programon részt vett Kővágó Zoltán diszkoszvető olimpikon, a londoni olimpia ezüstérmese, a riói olimpiai játékok döntőse is.
Az Autómentes Nap központi rendezvénye a Kossuth utca lezárt területén valósult meg, ahol a város óvodásait, és a résztvevőket ugrálóvár, kismotoros akadálypálya, aszfaltrajz és mókás vetélkedők szórakoztatták. A Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezetének képviselői játékos formában, maci kötözéssel ismertették meg a kicsiket a baleseti sérültek ellátásának módjaival. A Szentesi Rendőrkapitányság standjánál a kerékpár kötelező tartozékaival ismerkedhettek meg, és rendőrmotorra is ülhettek a gyerekek.
Az egy hetes programsorozaton közel 2500-an vettek részt.

Torday Henrietta – Mák Viktória

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.