Energia, erő, összpontosítás – Újszerű prakatikák az egészségért

Spinn-racing-az-alakformálásért.Az előző lapszámunkban Varga Lajos gyógymasszőr, reflexológus segítségével hívtuk fel a figyelmet a masszázs és más gyógymódok hasznosságára. Most a beszélgetést az irányba folytatjuk, hogy az egyes, modernnek mondható eljárások – amellett, hogy korhatár nélkül bárki kipróbálhatja a gyakorlatban is – valójában mit is jelentenek.

Varga Lajos keddenként és csütörtökönként tart Spinn Racing edzéseket. 17.30 és 19.30 között két csoport tud részt venni rajtuk a Somogyi Béla utca 2. szám alatt, a Babasziget belső udvarában.
– A Spinn Racing lényege, hogy mind a láb, mind a karok folyamatosan meg vannak dolgozva. Az edzés alapja az ütemes zene, amelyre a csoport – a kerékpározáshoz hasonlóan – teker, az e célra használatos eszközökön. Az edzés célja a fogyás, alakformálás, mivel 600-800 kalóriát is elégetnek a résztvevők.
– Egy másik mozgásforma meditatív zenére épül…
A Pilates valójában egy meditatív torna, amely olyan mozgásos gyakorlatokat tartalmaz, amely képes ellazítani, de egyben erősíteni is azokat az izmainkat, amelyeket a hétköznapokban szinte nem is használunk. A meditatív zene, edzés közben elősegíti az önmagunkra figyelést, az összpontosítást. Az aktív pihenés remek módjáról beszélhetünk.
– Jól gondolom, hogy a TRX egy tréning eszköz?
– Igen, egy olyan felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, amely az erő, egyensúlyérzék fejlesztése mellett a hajlékonyságot is szolgálja. Lehetővé teszi az ún. core izmok (hasfal, ágyéki pólya, mély hátizmok) fejlesztését és a zsírégetést.
– Essen szó röviden a Meridián torna jelentőségéről is.
„3-1-2” Meridián tornával is foglalkozom. Ennek a gyógymódnak az alapjai Kínából származnak, Dr. Prof. Eöry Ajándok nevéhez fűződik a hazai elterjesztése. A meridián vonalak (energiavonalak) a bőrünk alatt, a bőr és az izompólyák között húzódnak. Az egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering. Tizenkettő fő meridián vonalat tartunk számon. A betegség állapotában azonban a meridiánban elakad az energia, nincs megfelelő energiaáramlás a testünkben.
Megfelelő gyakorlással, ún. „3-1-2” meridián-gyakorlatok végzésével kell, mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására.
Az edzésekre online regisztráció és bejelentkezés útján lehet jelentkezni a www.fitmania.hu weboldalon. További fontos információkat talál a www.varga-gyogymod.hu és a www.312.hu oldalon.

D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.