Egy sorsdöntő népszavazás előtt II.

Farkas Sándor és ifj. Lomnici Zoltán.A 3. sz. országgyűlési választókerület vendége volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására szeptember 10-én a Szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban George Spöttle biztonságpolitikai szakértő, továbbá szeptember 12-én Csongrádon a Városi Galériában ifj. Lomniczi Zoltán, a CÖF szóvivője.
Ifj. Lomniczi Zoltán előadása felvezetőjeként Farkas Sándor országgyűlési képviselő kérte a csongrádiakat és a megjelent vidékieket, menjenek el szavazni, akár bal-, akár jobboldali meggyőződésűek, emelkedjenek felül a pártpolitikán, hiszen ez a népszavazás több évtizedre meghatározza a közös jövőnket, akár bal-, akár jobboldaliak vagyunk.

ifj. Lomniczi Zoltán sajnálatosnak tartja, hogy az EU nem védi meg a polgárait. Ismertette, hogy a Le Figaro francia napilap már 2015 februárjában leírta, hogy az Iszlám Állam terroristákat épít be Európába a migrációs hullámot kihasználva. Ez a jóslat sajnálatos módon beteljesedett, nem igaz az, amit az európai vezetők állítanak, hogy a bevándorlás nincs összefüggésben a terrorizmussal. Érthetetlen, hogy az uniós vezetés miért nem akarja megvédeni a polgárait és a tagállamait a migrációtól és ez által a terrorizmustól. Az USA-ban törvény rögzíti, hogy muszlim országból jövő embert biztonságpolitikai szempontból szigorúan át kell világítani. Szólt még arról, hogy az ún. jogvédő balliberális kötődésű civil szervezeteket, amelyek Magyarországon és az Unió országaiban működnek, az USA bizonyos körei pénzügyileg támogatják. Felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy 1 migráns átlagban 8 családtagot kíván behozni családegyesítés jogcímén az Unióba. Azt az elképesztő mondatot idézte Jean-Claude Junckertől (az EU Bizottságának elnöke), mely szerint egy politikusnak nem azt kell csinálnia, amit a nép kíván tőle, hanem a saját ideáit kell követnie.
Az október 2-ai népszavazással történelmet lehet írni Magyarország jövője érdekében. Szólt a keresztény szolidaritásról, mely során Ferenc pápa megnyilatkozásaival kapcsolatban nem kíván állást foglalni. Idézte viszont Aquinoi Szent Tamás gondolatát, mely szerint egy keresztény ember a saját családjáért és a saját hazájáért felelős elsősorban. Brüsszelben nem örülnek a magyar népszavazásnak, pedig az idén a negyedik népszavazás a magyar lesz, amely valamilyen tekintetben az Uniót érinti. Nem igaz az – amit a balliberálisok állítanak – hogy néhány ezer embert kell Magyarországnak befogadnia. Erre az a cáfolat, hogy jelenleg van tárgyalás alatt az a határozat-tervezet, amely lehetővé tenné a felső határ nélküli kvótát. Ismertette azt a sajnálatos tényt, hogy a migránsok büntetőügyeit tárgyaló szegedi bírákat rendszeresen támadják a liberális jogvédők.
Kérte a résztvevőket, hogy menjenek el október 2-án szavazni, voksoljanak nemmel, mert ez a népszavazás mindenek fellett álló nemzeti ügy.
A két előadásban elhangzott tények hallatán egy jó érzésű, hazáját szerető magyar ember szinte beleborzong még annak a gondolatára is, milyen sors várt volna ránk abban az esetben, ha 2014-ben a balliberális oldal alakított volna kormányt!

Dr. Dóczi Margit

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.