Madarak, és az ifjúság – Egy fesztivál mérlege

A november közepén, két helyszínen rendezett I. Szentesi Madárfesztivál elõkészületeiben és megrendezésében a Pálmások Szövetsége tagjai is részt vettek. Ki-ki erejéhez, és tudásához mérten vette ki a részét a feladatokból. A sikeres szakmai és közönségprogramokról Dobos Rozália, a szövetség tagja, a fõszervezõ Dobos család képviseletében árult el érdekes részleteket.

Hogyan értékeled az elmúlt három napot a látogatottság szempontjából? – kérdeztük elsõként.
– A rendezvény fõ célja az volt, hogy a gyermekekkel megismertesse a kistestû madarak ezen gazdag világát. Közelebb hozza õket a természet szeretetéhez, és a felelõsségérzetet felébressze bennük a madárkák gondozása iránt, – mondta.
– Az én feladatom volt, hogy a gyermekcsoportokat a kiállításon fogadjam és útba igazítsam, valamint a rajzpályázat elõkészítésében is részt vettem. Nagy örömmel könyveltük el szervezõtársaimmal együtt, hogy mintegy négyezer-ötszázan vettek részt a programokon, és a látogatók több mint felét alkották a gyerekek, akik láthatóan nagyon élvezték a látottakat.
Mennyire volt kihívás számodra ez a rendezvény?
– Rendkívüli módon, hiszen életemben elõször szembesültem ilyen összetett feladathalmazzal. A kiemelt vendégek fogadásától, mint pl. dr. Süth Miklós országos fõállatorvos, vagy itt volt Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Lukács László, az MgSzH elnöke, a nehéz fizikai megterheléssel is járó standard röpdék és kalitkák  ide- és elszállíttatásáig, azok tisztításának megszervezéséig, mindenre oda kellett figyelni. A szervezést kísérõ fáradtság azonban mégis örömteli, – válaszolta.
– Ha már ezt említed, a fesztivál mely mozzanatai bizonyultak a legörömtelibbnek?
– A boldog gyermekarcokat látni mindenképp, de az is, hogy a család számára négy magyar bajnoki címet hozott ez az esemény. Öszszesen százötven kupa talált gazdára, a nemzetközi C.O.M. bírók szigorú szempontok alapján hozták meg méltó döntéseiket, – összegzett.
– Örömteli az az összefogás, amely a rendezést kísérte, függetlenül attól, hogy a város határain belül, vagy azon kívülre íveltek a szálai. Megalakulhatott ebbõl az alkalomból, és megtartotta soros elnökségi ülését a Szentesi Díszmadártenyésztõk Közhasznú Egyesülete, amely várja soraiba a környékbõl mindazokat, akik már elkötelezettek a díszmadártenyésztés iránt, avagy a jövõben tervezik, hogy e foglalatosságot választanák hobbiként, – mesélte, majd így folytatta: 
– Nagyon jól sikerült a záró vacsora is a Pankotai ebédlõben, felemelõ volt a résztvevõ mintegy száz fõ elégedettségét látni, ahogy  a színvonalas mûsorszá-
mokban gyönyörködnek.
– Lesz folytatás?
– Amennyiben megmarad a támogatottság, lesz.

Kép  és  szöveg: – dite –  (x)

VÁROSUNKÉRT! NEM PÁRTOKÉRT! VELÜNK! FÜGGETLENEKKEL! PÁLMÁSOK SZÖVETSÉGE – SZAVAZZON A PÁLMÁRA!

Előzmények: www.varosivisszhang.hu/?p=2409
www.varosivisszhang.hu/?p=2287


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.