Szépséges szép álmok válnak valóra – Friderika Szeged Szépe lehet

Motoros fotó.Friderika egyáltalán nem átlagos fiatal hölgy. Pontosan ismeri és érti önmagát, tisztában van az értékeivel és képességeivel. Már 12 évesen indult a Kiskunfélegyházán megrendezett tini szépségversenyen, ahol a második legszebbnek választották. 2011-ben a kiskőrösi Szüret Szépe döntősei között is ott lehetett a zsűri jóvoltából. Idén pedig a Szeged Szépe szépségverseny döntőseivel folytatja a versenyzést. Azt mondta, öt éve készül erre a versenyre. Vajon mi hajtja, mit vár ezektől a bemutatkozásoktól?

Vida Friderika
Életkor: 20 éves
Csillagjegy: kos
hobbi: írás, motorozás
zene: country
sport: aerobic, társastánc
film: Apám nevében,
Verdák…

– Olyan szépségversenyen méretem meg magamat, ahol a belső szépség, a belső kisugárzás is számít. Készítettem magamnak egy bakancslistát, amelyen sok, számomra fontos dolgot összeírtam. Előkelő helyen szerepel rajta a szépségversenyeken való részvétel. Függetlenül attól, hogy a szegedi versenyen helyezett leszek-e, már nyertes vagyok azzal, hogy a döntőben ott lehetek. Szeretném a jövőben kipróbálni magam a Miss Balaton, majd a Miss World Hungary szépségversenyen is.

Kedvencei a gyerekek között.

A Szeged Szépe versenyt 2008 óta rendezik meg. Ahogy minden évben, idén is 15 és 25 év közötti hölgyek jelentkezhettek, az elődöntőt június 26-án tartották. Vida Friderika 19 döntős társával folyamatosan a decemberi végső megmérettetésre készül. Csapatépítő tréningek, afterpartyk és karitatív akciók is részei a felkészülésnek. Nem mellesleg, egész évben exkluzív fotózásokon vehetnek részt a lányok.
Friderika különcnek érzi magát a csapatban, életfelfogása, gondolkodása arra készteti, hogy két lábbal álljon a földön, így jövőjét is nagyon tudatosan tervezi.
– A legfontosabbnak az őszinteséget és a tisztánlátást tartom. Végtelenül hálás vagyok a családomnak. A szüleim mindig nagy-nagy szeretetben neveltek engem és a két bátyámat. Ezt az örökséget, a család melegét szeretném a saját életemben is tovább vinni. Így képzeljük el az életünket a jelenlegi párommal – mondta.
Friderika idén felvételizett a Szegedi Tudományegyetem pedagógiai szakára, mivel a gyermekvédelem területén szeretne dolgozni. Kereskedelmi és marketing tanulmányai befejeztével most néhány évig ki szeretne új dolgokat is próbálni, mint pl. új ismereteket szerezni, tanulni, később a testvérével kamionozni.
– A verseny milyen karitatív megjelenésekre ad lehetőséget?

Fisichellaval.

– Ezek a programok a kedvenceim. Módunk van hátrányos helyzetű gyermekeken segíteni. A Csongrád- Szentes Rotary Club fiatalokat érintő programjában már korábban részt vehettem segítőként, és nagyszerű tapasztalatokat szereztem a rászoruló gyermekek és családok gondozásában. Nyilvánvaló, hogy minden körülmények között első a GYERMEK! Csodálatos volt ezt megtapasztalni – említette, majd hozzátette:
– A verseny kiemelt céljának tekinti a mellrák elleni küzdelmet, a megelőzés népszerűsítését. Ez a probléma családon belül is megérintett. Hihetetlen pozitivitással éltük meg a küzdelem minden pillanatát, és győztünk!
– Mit köszönhetsz eddig ennek a versenynek?

Kamionos fotó.

– A nagyszerű találkozásokat például. Személyesen találkozhattam Giancarlo Fisichella forma 1-es autóversenyzővel, vagy Győrfi Pállal, az OMSZ szóvivőjével. Nagy álmom teljesült ezzel, szavakba nehezen foglalható az élmény. Hálás vagyok érte a szervezőknek, és természetesen a Családomnak. Nélkülük, a támogatásuk nélkül nem versenyezhetnék, és nem volna részem ennyi csodálatos élményben.
– Sok sikert a december 10-ei döntőhöz! Legyen majd azután is miről beszélgetnünk.
– Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy bemutatkozhattam az olvasóknak.
Dömsödi Teréz
(Fotók: A Symbol Budapest felvételén Fisichellával. Kamionos fotó: Pap János Sándor)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.