Gyertyát gyújtunk, és felnézünk az égre… – Arc a mindennapokból

Egyszerûen csak köztünk járnak nap mint nap. Teszik a dolgukat, észre sem vesszük, olyan természetes. Ám ha egyszer elmaradnak szabadság, vagy más elfoglaltság miatt, azonnal kérdezzük a helyettest, hol van õ. Õ, akihez hozzászoktunk, akivel olyan jó egy kicsit elbeszélgetni. Csak megkérdezni, hogy van, mi történik vele mostanában?

Ha esik az esõ, vagy hull a hó, a postás kézbesítõknek akkor is el kell juttatniuk a küldeményeket a címzettekhez. Viszik a jó híreket, de olyan is van, hogy  nem várt levél érkezik. Mindenkihez van egy kedves szavuk. Ilyenkor, az ünnepek elõtt még több levelet, üdvözletet kézbesítenek.
Antalfi Imre a Szentesi 1. Postahivatal dolgozója, naponta járja a körzetét. Találkozik az emberekkel, viszi a nyugdíjat, családi pótlékot…
A karácsonyt Imre párjával, Szilviával már egy új lakásban fogja tölteni, hiszen ezekben a napokban költöznek. Szép karácsonyi ajándék. Egyébként Szilvi is a postán dolgozik. Imi nekem elárulta, hogy már a kedvesének megvásárolta az ajándékot. Persze, legyen meglepetés…
– A családnak közösen vettünk néhány, már nagyon várt apróságot, hiszen nem a pénzben kifejezhetõ érték a fontos, hanem a szeretet és odafigyelés, ahogy adjuk, – említi.
– A szent estét párom szüleinél Mindszenten töltjük. Másnap édesanyámhoz megyünk. Apukám pár éve távozott el körünkbõl, kimegyünk a temetõbe, a sírjára letesszük a fenyõágakból készült csokrot, majd gyertyát gyújtunk. Emlékezünk rá, felnézünk az égre.
– Általában mi kerül nálatok a családi asztalra?
– Szeretek horgászni. Most saját fogású pontyból készült sült hal lesz a menü, amit én készítek el. Szeretek fõzni. De lesz kacsasült, töltött káposzta, és természetesen az elmaradhatatlan mákos, diós, gesztenyés bejgli, – sorolja, és hozzá teszi:
– Ezeket már Szilvi és édesanyám készíti. Ha megengeded, minden munkatársamnak, és mindazoknak, akikkel napi kapcsolatban vagyok, békés ünnepeket kívánok!
Mi is ezt kívánjuk, legyetek boldogok az új otthonotokban, és tervezzétek meg sikeresre a  jövõ esztendõt.
Kép és szöveg:
Dömsödi Mihály

Egy hozzászólás “Gyertyát gyújtunk, és felnézünk az égre… – Arc a mindennapokból” bejegyzésre

  1. Nettusz96:

    hát őőő izzééé tők jóó örülök de azért nekem is mondhattál volna olyat pl.boldog karácsonyt :'(

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.