“Izekre szedik az Üdülőközpontot…”

Nyári pillanatfelvétel.A Magyar Fürdőszövetség végzi a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2013-ban elfogadott Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye felméréseit szerte az országban. A Szentesi Üdülőközpontban, ezekben a napokban folyik a felmérési folyamat, amelynek egy fordulója már lezajlott, de hátra van még két felmérés, amely alapján 1-5 csillagos minősítést szerezhet az élmény, a wellnesz, a strand vagy az uszoda.

Fontos, hogy a Szentesi Üdülőközpont is megmérettessen, hiszen a fürdővendégek számára mérvadó szakmai védjegy támpontot nyújt az egyes szolgáltatások minőségéről.
Márton Mária, a Szentesi Üdülőközpont igazgatója elmondta, hogy a minősítést végző tízfős szakmai bizottság két napot töltött az üdülőközpontban. Az első napon kipróbálták a medencéket, igénybe vették az összes szolgáltatást, a második napon pedig átnézték a szabályzatokat, hogy meggyőződjenek a működtetés szabályszerűségéről. Végső véleményük kialakításánál figyelemmel lesznek pl. az üdülőközpont környezetére, fekvésére, megközelíthetőségére, de az építészeti megoldásokat is aprólékosan megvizsgálták. Minden egyes szakterülettel külön szakember foglalkozott, így mondhatjuk szó szerint, ízekre szedték az üdülőközpontot. A minősítésnél ugyanúgy számít a vízkezelés és vízkormányzás helyzete, mint az, hogy a büfékben van-e diétás, kalóriafigyelő ételválasztási lehetőség. Vizsgálták továbbá a dolgozói létszám feltöltöttségét, a dolgozók szakképzettségét, nyelvismeretét, a megfelelő munkaruházat meglétét, de a hulladékkezelés megfelelőségét is.
A minősítési eljárás végeredményéről természetesen beszámolunk majd.

Nyugalmat árasztó zöld környezetben.

Néhány jó tanács a biztonságos fürdőzés érdekében

Ha kisgyermekkel mennek fürdőbe, akkor csak a számukra létesített medencékbe (gyerekmedence, pancsoló) és egyéb egységekbe (gyermekzóna, játszóház, kültéri- vagy beltéri játszótér) vigyék és engedjék őket! Nem ajánlott számukra a gyógymedencék és a szaunák használata! Ennél a korosztálynál mind a meleg-, magas ásványi anyag tartalmú gyógyvízben való fürdőzés, mind a szaunázás erős ingerhatást vált ki, megterhelve a keringést, a szívműködést. Bőrük vékonyabb, hajlamosabbak a túlmelegedésre, érzékenyebbek mind a fizikai-, kémiai-, mind a mikrobiológiai behatásokkal szemben.
A szaunák esetében nemcsak a magas hőmérséklettel kell számolni, hanem a gyermekek mozgékonyságával, esetenként ugrálásukkal, ezért az esetleges balesetveszély (szauna kályha) elkerülése érdekében nem javasolt szaunába vinni őket.
Saját egészségük és biztonságuk érdekében vigyázzunk rájuk!

Kép és szöveg:  dite

Pihenőágyak amerre a szem ellát.

Táborozók sakkoznak a strand területén.

Eligazítás.

Óvó tekintetek a csúszda előtt.

Újdonság a vízi dodzsem.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.