Ifjúságfejlesztő tréning

NMI logo internetre.Szentesen a Megyeháza épületében május 17-én egész napos ifjúságfejlesztő tréningre került sor a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád megyei Irodája szervezésében.

Magné Szaitz Éva módszertani referens röviden az alábbiak szerint foglalta össze a program alapgondolatát: AZ NMI Csongrád megyei irodája az elmúlt év őszén egy felmérést végzett a megye településein. A felmérés tárgya az volt, hogy szükségét érzik-e a megkérdezettek annak, hogy az ifjúságfejlesztés területén az NMI szakmai módszertani segítséget nyújtson. A megkérdezett településekről egyértelműen pozitív válasz jött a felmérés eredményeként.
A megyében egymást követően 5 helyszínen kerül sor 1-1 tréningre azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a fiataloknak. Módszertani segítséget kapjanak a fiatalok az ifjúsági közösségek fejlesztése terén, jó példák bemutatása által kedvet és bátorságot érezzenek ahhoz, hogy saját településükön ifjúsági közösségeket hozzanak létre. Ismertetik a fiatalokkal, milyen lehetőségeik vannak a közösségfejlesztés területén.

Dr. Dóczi Margit

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.