Ígéretes kezdés után a szentesi színjátszók – Mosolyt hoznak, nevettetnek

A hangulatos találkozó résztvevői.Rendhagyó találkozóra várta tagjait és vendégeit a Mosolygósabb Régióért Egyesület a Páterház Étterembe a közelmúltban.

A SzeVASZ, azaz a Szentes Városi Amatőr Színkör tagjai voltak a rendezvény vendégei, amikor két kedves humoros jelenet között a mára egyesületté alakult SzeVASZ alapító tagjai közül többen gondjaikról, örömeikről, az esztendőre szóló terveikről is beszámoltak.

A rendezvény kezdetén.

Trunkó Barnabás Régi házasság c. jelenetében a Dunai házaspár.

A képen látható Dunai Józsefet és Dunainé Imre Tündét többek között a Férfi és Nő c. bemutatójuk utóéletéről is faggattam.
– 8 bemutató volt összesen az elmúlt évben a Férfi és Nő c. összeállításunkból. Hálásak vagyunk sokaknak a biztatásért, támogatásért, a Kiss Bálint Református Általános Iskolának, valamint a Szentesi Művelődési Központ kollektívájának, hogy helyet biztosítottak a bemutatók számára – összegeztek.

A rendezvényt a Mosolygósabb Régióért Egyesület szervezte.

– Milyen újabb siker várományos bemutatóról tudtok beszámolni?
– Egy mesével is megleptük a közönséget, címe: “Minden egér szereti a sajtot…” Bíztunk abban, hogy a kicsik gyorsan megkedvelik a történetet, ám tartottunk attól, hogyan fogadják a felsősök a játékunkat. Meg kell mondanom, hogy nagyon kellemesen csalódtunk. Legalább annyira együtt tudnak élni a darabbal, mint a kisebb gyerekek – válaszolta Tünde.

Megismerhettük a SzeVASZ színjátszóinak terveit.

Azt is megtudtuk, hogy a két darab, a Férfi és Nő, valamint a Minden egér szereti a sajtot, eddig több mint 1700 néző számára nyújtott felhőtlen szórakozást.
Dunai József a jelen és jövő terveiről elárulta, hogy nemsokára a Dózsa-ház padlásán kialakított kamaraszínházban fogadhatják a közönséget. A technikai feltételek csaknem teljesen rendelkezésre állnak, hála a sok támogatónak, így a későbbre tervezett bemutatókhoz a jelmeznek és díszleteknek való tárgyak közül férfi, női kalapokat és paraszti ill. polgári régi ruhákat továbbra is köszönettel elfogadnak.

Kép és szöveg: dite

Sikerült mosolyt csalni az arcokra.

Székely villámtréfák.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.