35 éve kézimunkáznak együtt

A kiállítás részlete.A Tokácsli Galériában december 19-ig még megcsodálhatók a 35 éves Szentesi Kézimunka szakkör kézimunkái.

A Szentesi Mûvelõdési Központ ez évi utolsó kiállítása megnyitóján Varróné Szabó Ildikó igazgató köszöntötte a kiállítás résztvevõit. Felidézte, hogy az intézményben tevékenykedõ húsz különféle szakkör és klub közül az egyik legeredményesebb alkotóközösség öt évvel ezelõtti kiállításán is csodálatos alkotásokban gyönyörködhetett a közönség. A mûvelõdési ház 1980-ban történt átadása óta eltelt idõ alatt rendkívül sok élményben gazdagodtak ezek közösségek – mondta.

Résztvevők egy csoportja.

A hazánk, és a határainkon túli tájkörzetek csaknem mindegyike öltéstechnikáiból ízelítõt kaptunk az összeválogatott munkák alapján. Így rácsodálkozhattunk pl. a palóc, a széki vagy a mezõségi hímzések egyediségére. (Ám a felsorolás helyett érdemes inkább megnézi!)
Kruzslicz Pál nosztalgiával emlékezett vissza az elmúlt három és fél évtizedre. Felidézte, irányítása idején Szemerédi Endréné szakkörvezetõ milyen lelkesedéssel és jó kedvvel fogta össze a díszítõmûvész kör munkáját. Mára már eldönteni sem lehet, hogy a kezdeti “böködés” mesterség vagy / és mûvészet, de inkább mindkettõ. A látott teljesítményük büszkeséggel tölti el.

Varróné Szabó Ildikó köszöntötte a megjelenteket.

A szakkör tagjai egy különleges, közösen varrott alkotással köszönték meg Szemerédi Endrénének, hogy a tartalmas évek alatt annyi szépet tanulhattak, és sokat fáradozott azért, hogy a tanultakat minél szélesebb körben meg is mutathassák a szép iránt fogékony közönségnek.

Kép és szöveg: Dite

Szemetgyönyörködtető alkotások.

Minden tájegység öltéstechnikáját láthattuk a kiállított munkákon.

Ámulat, csodálat pillanatai.jpg

Kovács Ivánné klubtag bejelenti a meglepetés ajándékot, amelyet szakkörvezetőjüknek készítettek.

Az ajándék átadásának pillanatfelvétele.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.