Több, mint félmillió forint értékű karácsonyi adomány a rászoruló családoknak! – A HUNOR COOP ZRt. meglepte a MikulásGyárat

Interjú.Karácsony közeledtével a legtöbb ember gondolata már az ajándékvásárlás körül forog. Ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem az ajándékok megvásárlása, hanem maga az ajándékozás az, ami a legfontosabb!

Az ajándékozásnak és az önzetlen segítségnek azonban számos formája van.

A MikulásGyár nevű szervezet immáron 10 éve dolgozik azért, hogy minden rászoruló család, minden nehéz körülmények között élő gyermek boldogan tölthesse el a karácsony ünnepét. Az országot járva tárgyi adományokat gyűjtenek a Magyar Posta és a Vöröskereszt segítségével, és önzetlen tevékenységükért már számos hazai és nemzetközi elismerés is illette őket.

Mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy csatlakozzon hozzájuk! December 4.-e óta több tonna felajánlás érkezett a MikulásGyárba, sőt, az 56-osok terét a szó legszorosabb értelmében ellepték a telis-tele rakott dobozok, zsákok. Óvodás- és iskoláscsoportok, családok, magánszemélyek, és kisebb-nagyobb vállalkozások látogatnak ki a budapesti 56-osok terére, a Lurdy házba és vidéki központjaikba, hogy elhozzák ajándékaikat.

Érkezés a MikulásGyárba.

A MikulásGyárosok egyaránt várnak játékokat, ruhákat, tárgyi hozzájárulásokat, ám sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, hogy a tartós élelmiszerek azok, amelyek kiemelten fontosak.

Az egyik legnagyobb ilyen jellegű felajánlás december 11-én meg is érkezett: a szentesi székhelyű HUNOR COOP ZRt. egy egész kisteherautóval szállított le élelmiszereket több, mint fél millió forint értékben! 500-500 kg liszt, cukor, száraztészta, konzervek és 1500 db csokoládé. 500 ajándékcsomagra elegendő felajánlás!

„Aki megteheti, hogy adjon, annak adnia is kell. Nincs jobb érzés annál, mikor az ember másokon segíthet, és cégünk megalakulása óta tevékeny részt vállal számos közhasznú és karitatív kezdeményezésben. A MikulásGyárnak pedig csak gratulálni tudunk az eddig elért eredményekhez, és további sok sikert kívánunk nekik! Találkozzunk jövőre is!” – nyilatkozta Mészáros Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója, miután néhány üveg jó szentesi pálinkával a szervezőket és az önkénteseket is megvendégelte.

A MikulásGyár, és a HUNOR COOP ZRt. együttműködése azonban nem most kezdődött. Szeptember első hétvégéjén, a HUNOR COOP által szervezett XIV. Lecsófesztiválon már járt a „Nyári Mikulás”, és az ott felállított sátorban két nap alatt, több, mint 1300 kg élelmiszer gyűlt össze a szentesiek adományaiból! Ez a hagyomány folytatódott most.

A MikulásGyár munkatársai rendkívül hálásak voltak a példaértékű adományért, és remélik, hogy a karácsony beköszöntéig még számos ehhez hasonló jótevő érkezik majd hozzájuk.

A kapuk 20-áig mindenhol nyitva állnak– a Magyar Posta pedig vállalta, hogy az ország bármely pontján térítésmentesen felveszi, és továbbítja a MikulásGyárnak címzett adományokat!

Csatlakozzon Ön is a jótevők táborához, csakúgy, mint a HUNOR COOP ZRt. és mások, hogy együtt tegyék szebbé a KARÁCSONYT!

Mészáros Mariann

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.