Merjünk figyelmesek lenni!

Karácsonyi dekoráció. DT. Decemberben lassan már megszokott, hogy minden a szeretetrõl, egymásra való odafigyelésrõl, a segítésrõl szól. De mi történik a többi 11 hónapban?

Egy kis emberség, türelem mindig jól esik, esne mindenkinek, néha a legkevesebb, hogy visszaköszönnek a boltban, viszonozzák mosolyunkat. Ha keresünk egy árut, nem azt mondják, a harmadik sor, balra lent, hanem odakísérnek, segítenek megkeresni, esetleg kezünkbe adják. Apró, pénzbe nem kerülõ ajándékok…

Egyik mobiltelefon üzletben, a nyár folyamán egy fiatal hölgy a pult másik oldalán, türelemmel válaszolt minden kérdésemre. Úgy foglalkozott a problémámmal, mintha az övé lett volna, s közben tudott még mosolyogni is, pedig lehet, neki is voltak gondjai azon a napon. De ezt nem éreztette az ügyfelekkel. Egy fekete hajú fiú, szintén ebben az üzletben, taníthatná a türelmet, a segítõkészséget mesterfokon. Úgy tud segíteni, hogy elhiteti a mobiltelefon vásárlóval, természetesen és könnyedén használni fogja az okos telefont, ami akkor olyan bonyolultnak tûnik. Úgy érzem, ezek is apró kis ajándékok, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen ilyenekkel találkozhatnánk az év minden munkanapján, csak oda kellene figyelni ezekre a kis apróságokra. Azt sem vehetnénk természetesnek, pedig annak kellene lennie, ha kinyitják elõttünk az ajtót, s elõre engednek az üzletben, postán, hivatalban, annak ellenére, hogy sietnének esetleg.
Ha ismerõs nem nevet ki bennünket, tanácsot ad, ha valamiben bizonytalanok vagyunk, s a legközelebbi találkozáskor rákérdez, hogy sikerült-e a bonyolultnak hitt dolog. Egy gyerek szép rajza, amivel meg szeretne örvendeztetni bennünket, csak úgy, mert…
Pénztárnál, ha kisegít egy ismeretlen 5-10 forinttal, mert annyi hiányzik, elszámoltuk magunkat. Nem nagy összeg, de abban a pillanatban jelentõsnek tûnik.
Az év utolsó hónapjaiban megnõ az ajándékozási kedv is, erre biztatnak a különbözõ reklámok, felhívások is. De, nem szabadna elfelejtkezni a rászorulókról sem az év minden napján. Egy kis öröm nemcsak karácsony körül, mindig jól jön. Az egymásra figyelés megszépíti a napot, a pillanatot.
Karácsonyt nevezik a szeretet ünnepének, amikor éreztethetjük, ha szeretünk valakit, s érezhetjük, ha szeretnek bennünket. Megszépíti az embereket és az életet, s ne feledjük, minél többet adunk belõle, annál többet kapunk belõle vissza, de nem csak decemberben.
Kívánok a lap minden kedves olvasójának, õszinte szeretetben gazdag, áldott karácsonyt:

füredi zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.