Vízilabda – Példaképek az aulában

Az elődök a jövő ifjúságának méltó példaképei lehetnek.A Szentesi Vízisportért 2006. Alapítvány, folytatva a sportág történetének megismertetését, az elődők tiszteletének adózva a megújult üdülőközpont aulájába hívta csütörtökön a sportszerető közönséget.

December 17-én kora délután Márton Mária, a Szentesi Üdülőközpont igazgatója köszöntötte a vízilabda barátait, majd Dr. Demeter Attila alpolgármester emlékezett a szentesi strand fejlődésével egy időben meghonosodó, és egyre sikeresebbé váló szentesi vízilabda sportág kiemelkedő sikereire. Megtudhattuk, hogy az aulában most elhelyezett első táblákat továbbiak követik.

Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Az összejövetel résztvevői.

A leleplezés után Nádai Géza (1890-1977), Dr. Haraszti Ervin (19ll-1991) és Dr. Rébeli Szabó József (1932-2011) emléktáblája vált láthatóvá.

Dr. Dömsödi József, az alapítvány elnöke, Dr. Rébeli Szabó Tamás önkormányzati képviselő, bizottsági elnök és Dr. Demeter Attila alpolgármester leleplezte a pólós elődök arcképét.

Dr. Dobossy Lajos méltatta Nádai Géza volt MÁV állomásfőnök, szakosztály alapító emlékét, akinek az 50 méteres medence építésével egy időben a szentesi vízilabdázás első jelentős sikereit lehet köszönni. Majd a Haraszti házaspár Szentesre kerülésével Németh János (Janesz bácsi) közreműködésével Haraszti Ervin adott új lendületet a vízilabda életnek. Dr. Rébeli Szabó József a hetvenes években a kor akkori igényeinek megfelelően a tehetséges és lelkes fiatalok szorgalmára építkezett. Ezek az idők nélkülözhetetlenek voltak a későbbi sikerkorszak eredményeihez, amelynek meghatározó egyénisége, Dr. Tóth Gyula, ma is aktívan dolgozik a jelen és a jövő pólós egyéniségeiért.

Dobossy Lajos emlékezett a legendákra.

A hőskorról Horváth László “rozoga” tanár úr is emlékezett. Azt mondta, kétszer volt OB-I-es a csapat, amely egyetlen meccslabdával tudott játszani. Nagyon kellett rá vigyázni! Szegényes körülmények voltak, de mind ez mit sem számított, hiszen nagyon szerették a játékot. Remek csapatszellemet sikerült kialakítani.

Kép és szöveg: dt. 

Horváth tanár úr is emlékezett.

Egy hozzászólás “Vízilabda – Példaképek az aulában” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    PÉLDAKÉPEK AZ AULÁBAN

    Dr. Dömsödi József ötlete és anyagi hozzájárulása mozdította elő, hogy a Szentesi Üdülőközpont aulájában sorra helyet kapjanak a helyi vízilabdázás kiemelkedő személyiségeinek portréi.
    December 17-én elsőként Nádai Géza volt MÁV állomásfőnök, szakosztály alapítóra emlékeztünk ily módon, akinek az 50 méteres medence építésével egy időben a szentesi vízilabdázás első jelentős sikereit lehet köszönni. Később a Haraszti házaspár Szentesre kerülésével Németh János (Janesz bácsi) közreműködésével Haraszti Ervin adott új lendületet a sportág életének. Dr. Rébeli Szabó József edző a hetvenes években – a kor akkori igényeinek megfelelően – a tehetséges és lelkes fiatalok szorgalmára építkezve ért el jelentős eredményeket.
    A nagy elődök arcképét továbbiak fogják követni, hogy a ma sportolói példaképei lehessenek.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.