A cél a lakosság gyógyító-megelőző ellátása – Szentesen a Richter Egészségváros

Katus Attila megmozgatja a közönséget.A szentesi Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház is csatlakozott ahhoz az egészségprogramhoz, amelyet a Richter Gedeon Nyrt. – évek óta sikeres kezdeményezése keretében – valósít meg országszerte. A gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a kórház számára, eszközparkja bővítéséhez. Az adománygyűjtés célja új szülőágy megvásárlása. Az adománycél eléréséhez társadalmi összefogás is szükséges, hiszen a program a lakosok aktív részvételét igényli. A rendezvény célja tulajdonképpen kettős: felhívni az lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével.

A Richter Egészségváros programnak többek között komoly aktualitást ad a magyar lakosság kedvezőtlen egészségügyi állapota, illetve az egyes szűrővizsgálatokhoz való hozzáférés szűkös lehetősége, körülményessége. Október 3-án, a Kossuth téren megrendezett eseményen a szentesi lakosoknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni. A nap folyamán mindazon problémákról tájékozódhatnak a lakosok, amelyek ma Magyarországon népbetegségnek számítanak, így a kórházi szakemberek az alábbi területeken végeznek kivizsgálásokat: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában.

Béres Alexandra és Rudolt Péter is itt lesz Szentesen.

A Richter Egészségvárosban elérhető programok az egészséges életmódot meghatározó valamennyi területet érintik, így szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon túl lehetőséget nyújt testedzésre, Katus Attila szabadtéri aerobik órája mozgatja meg a közönséget. A lelki egészség-, a kiegyensúlyozott élet kialakítására vonatkozó színes témákkal várja a lakosokat Krizsó Szilvia, kinek vendége lesz Rudolf Péter színész, a rendezvény fővédnöke, Rácz Zsuzsa írónő, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője, Nagy Tímea olimpikon, zsűritag, valamint Dr. Csoma Zsanett Richter Aranyanyu Díjazott. Béres Alexandra fitnesz világbajnok immunerősítő-, diétás- és az idősebb korosztály számára is praktikus életviteli tanácsokkal készül a rendezvényre. A nőkért való gondoskodás jegyében Kriston Andrea, a Kriston Módszer kidolgozója női szépség- és egészségórával várja a hölgyeket. Radványi Dorottya műsorvezető moderálásával zajlanak az Agora sátor előadásai, ahol a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház szakembereitől informálódhat a hallgatóság.

Fontos része a programnak a pontgyűjtés a helyi kórházért.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása áll. Az adománygyűjtés célja egy új szülőágy beszerzése, a szentesi kórház számára. „Kórházunk a rábízott lakosság lehető legmagasabb szinten történő gyógyító-megelőző ellátását tűzte ki célul. Reméljük, hogy a Richter Egészségváros Programon a lakosság aktivitásával valóra válik régóta dédelgetett vágyunk, egy új szülőágy beszerzése. Ez lesz a jelképe annak, hogy már a születés pillanatában odafigyelünk arra, hogy a legjobb kezekben és a legnagyobb egészségben fejlődjön egy új élet.”– értékelte a program jelentőségét és buzdít minden lakost a részvételre Dr. Kalmár Mihály, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója.

A családi eseményen minden korosztály megtalálja a maga számára kedves programot, az egészségügyi programok mellett kulturális színfoltok is fellelhetőek, így megtekinthető a Richter Gedeon életéről készült dokumentum-játékfilm a Szentesi Moziban, valamint a helyszínen is, Rudolf Péter főszereplésével. Korabeli Richter termékeket népszerűsítő plakátkiállítás várja az érdeklődőket a Megyeháza épületében, melynek megtekintéséért szintén adománypont jár. A színpadon fellép az NRG Tánciskola, a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szilver TSE.

Németh Flóra

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.