Minden készen áll a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságra

Ma sajtótájékoztatót tartottak.A Nemzetközi Lovas Szövetség az elmúlt napokban módosította a versenykiírást, így valószínűleg több mint 70 fogat indul a szeptember 9. és 13. között megrendezésre kerülő világbajnokságon, ahol most már több hazai és külföldi fogat versenyezhet.

A végleges nevezési határidő is módosult: szeptember 2-ig adhatják le a nevezéseket a hajtók. Többek között ezt is bejelentették ma, Fábiánsebestyénben, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a közelgő világverseny előkészületeiről adtak számot. A szervezők a verseny izgalmai mellé számos látványos és szórakoztató programmal készülnek, hogy az öt napos sportesemény minden látogató számára élményt jelentsen. Az utóbbi hónapokban a lovak és a versenyzők, valamint a közönség méltó fogadására több beruházás valósult meg a park területén: az ülőhelyek számát ötezerre emelték, megújultak a pályák és már most lehet használni az online jegyvásárlási rendszert.

Minden részletre odafigyelnek.

A szervezőbizottság elnöke, Farkas Sándor ma ismertette azokat az újdonságokat, amelyek a versenyre érkezők és a közönség kényelmét szolgálják majd a világversenyen. Mint elmondta, egyedülálló időmérő rendszer mutatja majd a versenyző idejét és helyezését, mind a díjhajtásban mind az akadálypálya leküzdésekor. Megújult a díjhajtó négyszög, és a maratonpálya is.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, a szervezőbizottság elnöke.

Külön intézkedésekkel fogják vigyázni a szervezők a lovak és lovasok valamint a nézők biztonságát. Már működik az az online rendszer, amelynek segítségével bárki kényelmesen, otthonról megvásárolhatja belépőjegyét. Az itt korábban megrendezett nemzetközi versenyekhez képest nagyobb erővel készülnek a vendéglátásban, hiszen olyan kísérő programokkal várják az érdeklődőket, amelyek önmagukban is sokakat csábíthatnak a Kinizsi Parkba. Erről előzetesen csak annyit árultak el a szervezők, hogy a szombat esti lovas show előtt Mága Zoltán hegedűművész szórakoztatja majd a közönséget sztárvendégeivel.

Az elkészült pálya részlete.

Farkas Sándor bejelentette: bővül annak a környékbeli 22 településnek a száma is, akik a Csongrád Megyei Önkormányzaton kívül a szervezésben segítségüket ajánlották fel, s valóban részt is vesznek a verseny előkészítésében és lebonyolításában.

Megújult pálya várja a lovasokat.

 A Magyar Lovas Szövetség alelnöke, Mondok József a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarország lovas nagyhatalomnak számít, amit a világverseny mostani megrendezése mellett 38, fogathajtásban szerzett magyar aranyérem is bizonyít. A kettesfogathajtásban is magyarok a címvédők, így a fábiánsebestyéni, hazai közönség előtt mind egyéni, mind csapatversenyben jó eséllyel indulnak versenyzőink. Válogatottunk jelenleg Mezőhegyesen készül a megmérettetésre, itt zárja a felkészülés másfél éves időszakát. Az alelnök kifejtette, eddig hét világbajnokságot és három Európa-bajnokságot szervezett már hazánk, illetve a magyarok a nemzetközi versenyeken 85 érmet nyertek.

A füves pálya karbantartása.

Dr. Kós György, Fábiánsebestyén polgármestereként és egykori világbajnoksági segítőként (1984-ben Szilvásváradon orvosként volt a világbajnokság segítője) is örül annak, hogy Fábiánsebestyén nyerte el a kettesfogathajtó világbajnokság szervezési jogát. Elmondta, ritkaságnak számít, hogy egy kétezres lélekszámú település adhat otthont egy ilyen rangos világversenynek.
További információk: http://www.fogatverseny.hu/

Varga Márta

Közel az utolsó simitásokhoz.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.