Haszos tanácsok – Kétkeréken az iskolába

Ilyen kerékpárral nem szolgálhatunk, de az összes többit biztonságossá tesszük.Iskolakezdés elõtt nem csak a tanszerek, könyvek, sportszerek és ruházat beszerzésére kell a szülõknek figyelemmel lenniük, hanem arra is, hogyan közlekedik a gyermek nap mint nap az iskolába. Városunkban kedvelt közlekedési mód a kerékpározás. Következzék néhány praktikus tanács a tanulók biztonsága érdekében.

A Varga-Bringa Szerviz és Kerékpárszaküzlet vezetõje, Varga Lajos megerõsítette, ha még nem volt a bicikli az idén átvizsgálva, szakszerûen “zsírba téve”, a rossz idõ beállta elõtt mindenképpen szánjanak erre idõt.
Alapvetõ, hogy a fékek, váltók mechanikája rendben legyen, jól mûködjenek ezek az alapvetõ alkatrészek. Meg kell vizsgálni a külsõ gumik és a kerekek állapotát, a küllõk hiánya elõbb-utóbb eldeformálja a kerék mozgását. Rendbe kell tenni a kerékpár világítását is, hiszen egyre rövidebbek lesznek a napok, szükség lehet rá.
A remekül felszerelt szervizzel rendelkezõ szaküzlet vezetõje kiemelte, hogy ellenõrizni kell, megfelel-e a közlekedési szabályoknak a biciklink felszereltsége, megvannak-e a prizmák elõl és hátul, az elsõ és hátsó keréken, van-e és mûködik-e a csengõ. Ezek hiánya esetén a rendõr több ezer forintos büntetést szabhat ki, ami sokszorosa a pótlás, felszerelés költségének.
A Varga-Bringa Szerviz és Kerékpárszaküzlet a nagyobb összegû javításokat most árkedvezménnyel segíti, éppen azért, hogy a gyermekek tökéletes biztonsággal vehessenek részt kerékpárjukkal a közúti közlekedésben. A szerviz rövid határidõvel dolgozik, akár már néhány óra múlva elvihetõ a rendbe hozott kerékpár, mivel nagyon komoly alkatrész bázis áll a rendelkezésükre a javításokhoz.
Persze, ha a család úgy dönt, hogy új kerékpárt vásárol iskolás gyermeke számára, a régit az új árába beszámítják. Így az üzletben használt, tökéletesen rendbe hozott kerékpárok közül is lehet válogatni.
A mindennapi kerékpárhasználathoz, az otthoni szervizeléshez is szakszerû tanácsokat kaphatnak, a szükséges alkatrészeket megvásárolhatják elvitelre is.
A hét minden munkanapján forduljanak bizalommal a Varga-Bringa Szerviz és Kerékpárszaküzlet   munkatársaihoz, Szentes, Új u. 12/4. www.varga-bringa.hu. További részletek a Facebookon is elérhetõek.
– réz – x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.