Lepényváró Lapistón – újdonságokkal – Mi kerül a túróba?

Lepenyvaro150801Immár nyolcadik alkalommal hívjuk térségünk lakosságát kikapcsolódni Lapistóra. Különleges, érdekes látni és ízlelni valókkal készülünk ezúttal is. Következzék egy kis ízelítõ a szemnek, szájnak és fülnek maradandó élményeket sejtetõ produktumokból.

Augusztus elsején már 15.00 óra elõtt érkezik az elsõ vendég, Dr. Lelkes Miklós Zsolt, aki dietetikusként az õsi magyar konyhamûvészetrõl (is) írt könyvet. Errõl a különleges munkáról, a könyv üzenetérõl beszélgetünk a szerzõvel 14.45 órától.
A rendezvény közremûködõje az Egészségfejlesztési Iroda, vércukorméréssel, tanácsadással várják a látogatókat. A helyi Vöröskereszt arcfestéssel kedveskedik a kicsiknek, de elsõsegély ismeretekre is sor kerül.
A rendezvény állandó eleme minden évben egy rendhagyó kiállítás. Az idén hangszerek és hangszer-különlegességek érkeznek a csupa szív muzsikus, Kovács Gábor jóvoltából, amelyeket a rendezvény ideje alatt a Május 1 Agrár Zrt. irodájának folyosóján lehet megtekinteni. A gyûjtõ maga is készít hangszereket, bebizonyítva azt, hogy hangot varázsolni jó, bármibõl lehet, még szívószálból, PET palackból is. A hangszerkiállítást Zöldi Lászlóné népzenész ajánlja a közönség figyelmébe, aki picit késõbb tekerõjén dél-alföldi dallamokat szólaltat meg.
Az idén is sorra kerülnek a már hagyományos vetélkedõk, ám változik a téma, változnak a szabályok. Részt venni, közremûködni nyereményhez jutást sejtet, külsõ szemlélõként pedig sokat lehet belõle tanulni. 
Redenczky Marcsi humorista.Elõször érkezik humorista a Lepényváró Fesztiválra, a stand-up comedy jelenleg talán egyetlen hölgy képviselõje, Redenczki Marcsi személyében. Aki rendszeres Rádiókabaré hallgató, már bizonyára felfigyelt a nevére. Poénjai középpontjában mi más, mint a család, és annak tagjai csetlései, botlásai állnak. Kb. 17.15 órától láthatjuk és hallhatjuk majd.
A vidám percek után 18.00 órától különösen a hölgyek kedvére és örömére, a Dancsó Erika Szalon munkatársai adnak ötleteket ahhoz, hogy a hétköznapokból kedvet kapjunk többet kihozni. Választ kaphatunk arra a hétköznapi kérdésre, mit nyújthat számunkra az idei Hajvilág. Trendik legyünk, egyéniségek, vagy mindkettõ.
Kovács Zsuzsa  Jászai Mari-díjas művésznő.18.30 órától a Semiramis hastánc stúdió új mûsorával érkezik, elõkészítve a hangulat tetõfokra érkezését. Egy ilyen vidám nyár estéhez könnyed, hûsítõ dallamok illenek, a keleties varázs után a magyar operett legszebb dallamai csendülnek majd fel 19.00 órától a Jászai Mari-díjas mûvésznõ, Kovács Zsuzsa és mûvész vendégei, Pohly Boglárka és Kollár Péter Erik közremûködésével.
A szépség és harmónia  újabb fejezetét nyitják ki a 20.00 órától színpadra lépõ mûvészek, Török Anna és Jenei Gábor, akik a Táncdalfesztiválok hangulatát elevenítik fel. A régi örökzöldek azonban a ma fiatalságához is szólnak, hiszen akik megszólaltatják a hatvanas évek legnagyobb slágereit, maguk is fiatalok, a ma életérzését adják a számokhoz.

Pohly Boglárka és Kollár Péter Erik.

A mûsorok mellett és közben természetesen a gasztronómiáé a fõszerep. A rendezvény ideje alatt lepények vásárolhatók, kóstolók minden páros órában lesznek. A lapistói túró alapú lepények két új ízben készülnek, azonban derüljön ki a rendezvényen az, hogy mi kerül idén a túróba. A Fülig Jimmi falatozó idén is gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes, hotdog, hamburger, 18.00 órától babgulyás vacsora vásárolható.             
– admin –Jenei Gábor színművész.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.