Szentesen már több Fizetési Pont is üzemel

További részletek olvashatók a www.fizetesipont.hu oldalon.2015.03.31. Szentes – Kiskunhalas, Paks, Ózd, Hajdúnánás, Edelény, Miskolc és még több tucat város után már Szentesen is több Fizetési Pont üzemel.

A Fizetési Pont szolgáltatás használatával radikálisan csökkenhetnek a készpénz alapú fizetések miatt keletkező költségek, igazi megoldást jelenthet a csekk fizetés modernizációjában és a lakosság számára még számtalan extra szolgáltatás érhető el rajta.  

A Fizetési Pont szolgáltatás magánszemélyek és vállalatok számára fizetési kártyát kínáló új pénzügyi szolgáltatással indul és a legújabb generációs, intelligens kereskedői POS terminálokkal igyekszik rohamos változást elérni a készpénzhasználat csökkentése terén.

A magyarországi bankkártya piac és a kereskedelmi kártyaelfogadás az Európai Unió átlagához és a közép-kelet európai országokhoz képest is jelentős elmaradást mutat. Bár az MNB adatai szerint 86 ezer bankkártyás fizetési terminál működik az országban, a kereskedői elfogadóhelyek száma pedig a 65 ezerhez közelít, a terminálok nagy része hipermarketekben, benzinkutakon található, a kiskereskedelmi üzleteknek csupán egyharmada rendelkezik bankkártyás fizetési terminállal. Különösen nehéz egy-egy kistelepülésen kártyával fizetni, ott is csak a nagy kereskedelmi láncok üzleteiben van rá lehetőség, míg a helyi kisboltok a készpénzes fizetéseket preferálják. Ebben a szegmensben szeretne pozitív fordulatot és jelentős növekedést elérni a Fizetési Pont szolgáltatás, elsősorban a kistelepülésekre koncentrálva, csökkentve a hazai készpénzhasználat volumenét.

A Fizetési Pont szolgáltatás megvalósítása három cég együttműködéséből jön létre. A P.O.I. Partner Terminálüzemeltető Kft., az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. és a szolgáltatás országos infrastruktúrájának kiépítéséért felelős O.K. Partner Zrt.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a pénzpiaci területen új szolgáltatások megjelenését az Európai Unió is ösztönzi. A szolgáltatás bevezetését a cégcsoport 2 éve készíti elő, a rendszer élesítéséhez szükséges mintegy 1,650 milliárd forintot a társaság saját erőből, EU pályázati forrásból és a Széchenyi Tőkealap (SZTA) társbefektetésével finanszírozza.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.